Losev

Tatvan Belediyesi Ve Vatandaşların Yol Yapım Tepkisi

A
a

Karayolları tarafından, Tatvan merkezde yapılan yol çalışmalarına belediye ve vatandaşlar tepki gösterdi.

Tatvan Belediyesi ve vatandaşlar, karayolları tarafından şehirlerarası yol olarak kullanılan Cumhuriyet Caddesi'ne mıcır ve astar asfalt dökmesini protesto etti.
 
Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Necati Çinik, yaptığı açıklamada, karayollarının Cumhuriyet Caddesi'nde kasıtlı olarak mıcır kullanıldığını öne sürerek, Tatvan halkı adına bu faaliyeti engelleyeceklerini söyledi.
 
Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünce şehirlerarası yollarda yürütülen sıcak asfalt çalışmasını, Tatvan sınırları içinde durdurduğunu iddia eden Çinik, şöyle konuştu:
 
"Cumhuriyet Caddesi'nde, mıcır ve yeni yapılan köy yollarında kullanılan astar asfalt malzemesi dökülüyor. Karayollarının sürdürdüğü çalışmaları engellemek için caddeye gittik. Karayollarının bu tür faaliyetlerine 5 yıldır maruz kalıyoruz. Bu çalışmayla belediye ve halk cezalandırılıyor. Karayolları, Edirne'den İran'a kadar uzanan yollarda hummalı sıcak asfalt çalışması yürütürken, Tatvan merkezden geçen 4 kilometrelik uluslararası yola mıcır döküyor. Bu faaliyet kesinlikle kasıtlıdır. 100 bin nüfuslu ilçeye bu faaliyetin reva görülmesi hakaret olarak görüyoruz."
 
Karayollarının, Cumhuriyet Caddesi'ne mıcır dökmede ısrar etmesi halinde yasal yollara başvuracaklarını belirten Çinik, sonuç alamazlarsa halkın da desteğini alarak yolu trafiğe kapatacaklarını sözleri ekledi. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.