Losev

Tatvan Doğu Anadolu 1. Kitap Fuarı Açıldı

Videoyu Aç Tatvan Doğu Anadolu 1. Kitap Fuarı Açıldı
A
a

Tatvan Belediyesi tarafından organize edilen “Tatvan Doğu Anadolu 1. Kitap Fuarı” açıldı.

Tatvan Belediyesi Yaşam Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirilen kitap fuarının açılış programı, halayların çekilmesi ve duaların okunmasıyla başladı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kitap fuarının açılış programında konuşma yapan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, “Bitlis çok ciddi bir değişim, yenileşme, gelişme gösteriyor. Hepimiz bunun farkındayız. Bitlis hakkettiği o merkezdeki o kadim yapıyı ortaya çıkarmaya başladık. Allah devletimize zeval vermesin. Bütün muslukları sonuna kadar açtılar. Önümüzdeki yaz ayında inşallah bitlisiniz bütün alt yapısıyla beraber Türkiye'ye ve dünyaya armağan edeceğiz. Bitlis'in tarihi ve tarihi güzellikleri saymakla bitmiyor. Van gölü, Nemrut krater gölü, Ahlatlı, Adilcevaz’ı, Mutki’si bütün ilçeleri, Güroymak Hizan’ı her biri adeta birer tarih ve tabiat abidesi. Önümüzdeki günlerde milyonlarca insanı Biz Bitlis’te ağırlayacağız. Bunun kıymetini hepimiz biliyoruz. Allah bize burada huzurlu yaşamayı nasip etti. Bu huzurla beraberde yatırımcılar akın etti. Niye? Çok ciddi bir genç nüfusumuz var. Yaş ortalamamız 23. Fabrikalara uğradığımızda fabrikaların yaş ortalaması 21-22 oluyor. Büyük şehirlerde bu rakam 35-41 yaşlara kadar uzanmış durumda. Dolayısıyla sağlanan huzurla birlikte çok sayıda firma, fabrika sahibi binlerce insanımızı istihdam ediyorlar. Allah nasip ederse Bitlis bir yıldız gibi parlıyor. Sadece bunlar yetmiyor. Sanat, spor bunlar modern insanların hissettiği şeyler. Bu manada yapılan faaliyet çok kıymetli. O maddi gelişmeyi kültürel faaliyetlerle taçlandırmamız lazım. Bunun ilkini Bitlis merkezde birinci kitap fuarında gerçekleştirmiştik. 2023 yılının ilk günlerinde de Tatvan’da tertip edildi” dedi.

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani ise, “Belediyecilik sadece alt yapı, üst yapı ve sosyal tesisler yapmak değil, bunları yaparken bir yandan da sosyal, kültürel ve sanatsal alt yapısını da oluşturmak zorundadır. Yerel yönetimler burada en büyük adımları atan ve birebir işin içerisinde olan kesimlerdir. Pandemi dolayısıyla bir süre etkinlik yapamadık ama ardından 54. Tatvan Doğu Anadolu Fuarı Kültür ve Sanat Festivali, kış festivalleri, çocuk tiyatroları, uzay çadırları, kadınlar matinesi, dengbej geceleri ve bunlara benzer çok sayıda etkinliği çocuklar ile bayanlar için düzenledik. Tatvan kültür ve sanatın şehridir. Bu gün de kitap fuarımızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Adını Tatvan Doğu Anadolu Kitap Fuarı verdiğimiz organizasyonumuzun ilkini gerçekleştiriyoruz ve bunu geleneksel olarak devam ettireceğiz. 100’den fazla kitap evi, 120’den fazla yazarımız, 14 yazarın söyleşileri yapılacağı ve yüzbinlerce kitabın okuyucularla buluşacağı fuarın açılışını yapıyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırman bir söyleşi gerçekleştirdi. Daha sonra, hediyeler takdim edildi, hatıra fotoğrafları çektirildi ve Yaşam Alışveriş Merkezi önünde kurulmuş olan kitap çadırındaki stantlar gezildi.

Programa, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Tatvan Kaymakamı Dr. Remzi Demir, Mutki Belediye Başkanı Vahdettin Barlak, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani ve kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile siyasi parti temsilcileri ve davetliler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.