Losev

Tatvan'da uyuşturucu operasyon: 8 gözaltı

Videoyu Aç Tatvan'da uyuşturucu operasyon: 8 gözaltı
A
a

Tatvan ilçesi, Van ve İstanbul olmak üzere 3 ayrı ilde yapılan 'Uyuşturucu madde imal ve ticareti' operasyonu kapsamında 8 kişi gözaltına alındı.

İhbar üzerine geçen yıl yapılan operasyonlarda toplam 244 kilo uyuşturucu esrar maddesi ele geçiren polis, olayla ilgili olarak yürüttüğü çalışmalar kapsamında bu kez Bitlis’in Tatvan ilçesi, Van ve İstanbul olmak üzere 3 ayrı ilde uyuşturucu madde imal ve ticareti suçundan toplam 12 şüphelinin tespit edilen adreslerine operasyon düzenledi. Yapılan aramalarda yaklaşık 2 kamyon kaçak çay ve bir adet kurusıkı tabanca ele geçirilirken, operasyon kapsamında toplam 8 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Konuyla ilgili Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, “Emniyet Müdürlüğümüz Tatvan KOM Grup Amirliği görevlilerince Tatvan ilçesinde yapılan istihbari bilgiler ve araştırmalarda, temin ettikleri uyuşturucu maddeyi batı illerine sevk ettiği tespit edilen şahısların deşifre edilmesine yönelik Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan çalışmalarda, 24 Haziran 2015 günü ilimiz Tatvan ilçesi idaresinde bulunan Zafer petrol civarında durdurulan ev eşyası yüklü 34 plaka sayılı araç içerisinde yapılan aramada, toplam daralı ağırlığı 169 kilo 687 gram gelen uyuşturucu esrar maddesi ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili soruşturma devam ederken, 30 Ekim 2015 tarihinde Sakarya ilinde durdurulan 34 plaka sayılı araçta yapılan aramada, araçta yüklü bulunan peynir bidonlarının içerisinde daralı ağırlığı 74 kilo 420 gram gelen uyuşturucu esrar maddesi ele geçirilmiş, araç sürücüsü çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Dosya kapsamında şüphelilerin tamamının yakalanabilmesi ve suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla 24 Şubat 2016 günü sabah 06.00-09.00 saatleri arasında eş zamanlı olarak operasyon gerçekleştirilmiştir. 

Yapılan operasyonda; Tatvan ilçesinde 5, Van ilinde 4, İstanbul ilinde 3 olmak üzere uyuşturucu madde imal ve ticareti suçundan toplam 12 şüphelinin tespit edilen adreslerinde arama yapılmış, yapılan aramalarda yaklaşık 2 kamyon kaçak çay ve bir adet kurusıkı tabanca ele geçirilmiştir. Operasyon kapsamında toplam 8 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış olup, adli işlemlere devam edilmektedir. İlimiz ve çevresinde suç ve suçlulara karşı yürüttüğümüz kararlı mücadelemiz devam edecektir.” denildi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.