Losev

Tatvan'da Umre Seyahati Çekilişi Yapıldı

Videoyu Aç Tatvan'da Umre Seyahati Çekilişi Yapıldı
A
a

Bitlis Valiliği, Tatvan Kaymakamlığı, Tatvan Belediyesi tarafından Sodes projesi kapsamında Tatvan'da düzenlenen Ramazan Geceleri'nin beşinci gününde "Umre Seyahati" çekilişi yapıldı.

Tatvan sahil parkında her gece iftardan sonra gerçekleştirilen Ramazan Geceleri'nin beşinci gününde Xalo Emin ve Grubu sahne aldı.İlahi ve skeçlerin sergilendiği programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.Ramazan Ayı boyunca her Çarşamba gecesi "Umre Seyahati" çekilişinin yapıldığı etkinliklerde ilk çekiliş yaklaşık bin vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Ramazan Geceleri etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen  "Umre Seyahati" çekilişinin  ilk talihlisi ise Şakir Albay oldu.Daha önce kutsal toprakları ziyaret etmediğini belirten Şakir Albay şunları söyledi; "Ramazan Ayı boyunca, Tatvan Belediyesi ve diğer kurumların birlikte düzenlemiş olduğu  etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen "Umre Seyahati" çekilişinin ilk talihlisi ben oldum.Yüce Rabbim bunu bana nasip etti.Kutsal toprakları daha önce ziyaret etmemiştim.Allah nasip ederse düzenlenen bu etkinlikler sayesinde kutsal toprakları ziyaret edeceğim.Önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan diğer çekilişlerde kazanan arkadaşlarımız ile birlikte kutsal topraklara gittiğimizde ilgili kişilere bol bol dua edeceğiz.Bu hayırlı işe  vesile olan başta Tatvan Belediyesi olmak üzere diğer kurumlara teşekkürü bir borç bilirim."

Kura çekimine katılan Tatvan Belediye Başkan Vekili M. Nuri Peker ise Ramazan ayı boyunca her gece iftardan sonra düzenlenen Ramazan Geceleri etkinliklerinin vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edildiğini belirtti. Tatvan Belediyesi olarak Ramazan Geceleri'ne katılan vatandaşlar arasında her Çarşamba gecesi  "Umre Seyahati" çekilişi düzenlediklerini ve Ramazan ayı sonunda toplamda dört kişiyi kutsal topraklara göndereceklerini sözlerine ekledi.

Umre Seyahati çekilişini bir rakam ile kaybeden iki vatandaşa ise Kur'an-ı Kerim hediye edildi.
Her gece Bitlis TV tarafından yayınlanan ve sürpriz hediyelerin de verildiği program Tatvan İşletme Sahil Parkında teravih namazı sonrası başlıyor.

Kaynak : Bitlis Haber13 / Tatvan

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.