Losev

Tatvan'da kadınlar çocuklarıyla Sıfır Atık Mavi projesine destek verdi

Videoyu Aç Tatvan'da kadınlar çocuklarıyla Sıfır Atık Mavi projesine destek verdi
A
a

Tatvan Belediyesi tarafından başlatılan ‘Temiz Şehir Temiz Tatvan’ temizlik kampanyasına her geçen gün destek artarak devam ediyor.

Tatvan Belediyesi tarafından başlatılan ‘Temiz Şehir Temiz Tatvan’ temizlik kampanyasına her geçen gün destek artarak devam ediyor.

Bitlis Asar-ı Sanat Koruma Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Tatvan Belediyesi’nin destekleri ile Feribot Parkında temizlik çalışması yürüttü. Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Korkmaz ve belediye çalışanlarının da katıldığı temizlik çalışmalarında parkta bulunan vatandaşlara ‘Çevremize ait sorumluluklar her bireye aittir. Kadın, erkek, çocuk demeden, çevremizi temiz tutalım, tutmayanları uyaralım’ yazılı bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. 

Temizlik çalışmaları ile ilgili açıklama yapan Tatvan Belediye Başkanı Fahrettin Korkmaz, “Tatvan halkından ricamız, bu sadece bizim belediyemizin yapacağı bir şey değildir. Bütün halkımızın bu temizlik kampanyalarına katılmalarını istiyoruz. Duyarlı vatandaşlar olarak hepimiz bu görevi yerine getirmeliyiz diyorum. Bugün burada temizlik kampanyamıza destek veren Bitlis Asar-ı Sanat Koruma Eğitim ve Yardımlaşma Derneği yönetimine ve üyelerine teşekkür ederim. Bir şehri sadece kamu kurum ve kuruluşları ile kalkındıramazsınız, o ilçedeki STK ve halkın kendisi ile kalkındırırsınız. Burada da bunun bir örneğini gördük. Kadınlarımız çocukları ile beraber hatta beşikteki bebekleri ile beraber başlatmış olduğumuz kampanyaya destek vermeye gelmişler. Bunları gördükçe de ne kadar doğru bir iş yaptığımızı görüyoruz” dedi.

Bitlis Asar-ı Sanat Koruma Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Şazime Hancı ise, ‘Tatvan Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan temizlik kampanyasına sorumluluk sahibi bir vatandaş olarak bizde katkıda bulunmak istedik. Tatvan Belediyesi ile birlikte ortak bir çalışma sonucunda özellikle sahil şeritlerinde, yürüyüş yollarında ve oturma alanlarının temizlik konusunda halkımıza gerekli uyarıları yaparak daha temiz bir Tatvan için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini söyledik. Dernek yönetimimiz ve üyelerimiz ile birlikte kadın, erkek ve çocuk demeden burada çöp toplama faaliyetinde bulunduk.

Bu faaliyetin sonucunda da tabi ki bireylerimizin daha bilinçli olmalarını, daha bilinçli bir şekilde hareket etmelerini, çevremizin her alanının bize ait olduğunu, bizim evimiz kadar bize ait olduğunu belirtmek istiyoruz. Buradaki asıl amacımız, çevremize vermiş olduğumuz duyarlılıktır. Şu anda 50 kişilik bir ekiple buradayız. Bu ekiple çöplerimizi topladık. Özellikle çocuklarımızla beraber bu temizliği yapmak istedik. Çünkü nesillerimize neyi öğretirsek, nesillerimiz nesillerine onu öğretir. Nesillerimizi yetiştiren kadınlarımızdır. Her şey kadınlarımızdan doğuyor. Özellikle kadınlarımızla beraber biz bu faaliyette bulunurken, çaba ve azim içinde yapılmayacak şey yoktur diyoruz. Yerdeki çöpleri kaldırmak çok zor olmasa gerek. Bizim burada asıl anlatmak istediğimiz yerlere çöp atmayın diyoruz. Yere düşmüş olan çöpleri kaldırmak çok zor değildir diyoruz. Ama bilinçli bireyler yetiştirmek istiyoruz” dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.