Losev

Tatvan'da HDP seçim büroları açılışları yapıldı

Videoyu Aç Tatvan'da HDP seçim büroları açılışları yapıldı
A
a

Tatvan ilçesinde HDP seçim bürolarının açılışları kitlesel katılımlı törenle yapıldı.

Tatvan ilçesinde Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) biri kadın 3 seçim bürosunun açılışı yapıldı.  5 bini aşkın kişinin katıldığı açılış programı miting havasında geçti. HDP ve DBP Bitlis İl ve İlçe  Eş Başkanları, Bitlis Belediye Eş Başkanı Nevin Daşdemir Dağkıran, Pirxûs Belediye Eş Başkanı Servin Karakoç, Mutki Belediye Eş Başkanı Esma Gümüş, kurum temsilcileri, HDP Bitlis milletvekili adayları Mizgin Irgat, Celadet Gaydalı ve Zeynel Omay ve 5 bini aşkın yurttaş katıldı.

Tatvan Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Çulhur Kıraathanesi önünde toplanan kitle burada çekilen halayların ardından seçim bürosu açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra aynı cadde üzerinde bulunan Hizan Durağı'na kadar yolu trafiğe kapatarak yürüyen kitle Hizan Durağında bulunan seçim bürosunun da açılışını yaptı.

Daha sonra binlerce yurttaş Tatvan Yeni Çarşı'da bulunan 'Kadın Seçim Bürosu'nun önüne kadar 'Bijî serok Apo' 'Bê serok jiyan na be' ve 'Kürdistan faşizme mezar olacak' sloganları eşliğinde yürüdü. Yeni Çarşı Kadın Seçim Bürosu'nun açılışında HDP Bitlis Milletvekili Adayları Mizgin Irgat, Celadet Gaydalı ve Zeynel Omay kısa birer konuşma yaptılar.

'AKP'yi paspas yapıp halkımızın ayağına sereceğiz'

Konuşmasına halka teşekkür ederek başlayan HDP Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı  halkın her şeyin en iyisine layık olduğunu söyleyerek 'Bugün bu mahşeri kalabalık gelecekteki zaferin müjdecisidir. Büro açılışı bu kadar kalabalıksa eğer, seçimlerde, AKP'yi paspas yapıp halkımızın ayağının altına sereceğiz demektir.' dedi.

HDP Bitlis Milletvekili Adayı Av. Zeynel Omay ise halkı selamlayarak seçimlerin başarıyla sonuçlanması temennisinde bulundu.

'Esas büyük buluşma budur'

'Kadın Seçim Bürosu'nun açılışında konuşan HDP Bitlis Milletvekili Adayı Av. Mizgin Irgat halkı selamladıktan sonra şöyle dedi 'Hiçbir demokrasi, hiçbir örgüt, hiçbir devrim kadınsız olmaz. Bizi dünyaya getiren, bize emek veren kadın olduğu gibi, devrimi başarıya ulaştıran da, Kobanê'de Kürdistan tarihini yazan da kadındır. Binler selam olsun devrimce kadınlara, Kürt kadınlarına. Şehit Mizgin ve Şêx Cuma şehitleri şahsında Kürdistan'ın tüm mücadele şehitlerini anıyorum. Büyük buluşma adı altında bu topraklara dönenlere bir cevabım var. Esas büyük buluşma, yıllar önce buralardan sürgüne giden, zindanlardan sonra mücadelesinden bir adım geri atmayan benim geri dönüşümdür. Esas buluşma dedeleri idam edilen Şêx Celadet Gaydalı'nın halkla buluşmasıdır. Geelceğin, hukukun, adaletin genç savaşçısı heval Zeynel'in buluşmasıdır. Büyük buluşma bizlerin halkımızla kenetlenmemizdir. İlk büyük buluşmamızı bugün yaptık ve şimdi 7 Haziran'daki zafere yürüyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesildikten sonra büro önünde halaylar çekildi.

Kaynak : Bitlis Aktüel

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.