Slayt Gösterisi
Losev

Tatvan’da basket potalı geri dönüşüm kutuları beğeni topladı

Videoyu Aç Tatvan’da basket potalı geri dönüşüm kutuları beğeni topladı
A
a

Tatvan Belediyesi tarafından başlatılan ‘Temiz Şehir Temiz Tatvan’ temizlik kampanyası dâhilinde Tatvan Sahili’ne basket potalı geri dönüşüm kutuları bıraktı.

Geçtiğimiz gün Tatvan’ın Van Gölü sahilinde dalgıçlarla yapılan su altı temizlik çalışması ile ulusal basında yer alan Tatvan Belediyesi, şimdi de ‘Dönüşüm Seninle Başlar’ sloganlı basket potalı geri dönüşüm kutuları ile farkındalık oluşturuyor. Çevre bilincinin artmasına yönelik yapılan çalışmalar ile ilk etapta Tatvan sahil bandına yerleştirilen geri dönüşüm potalarının devamı da okullar için yapılacak.

Doğaya atılan atıkların çözünmesi ve toprağa, havaya, suya karışıp etkisiz hale gelmesinin bazen aylar, bazen yıllar ve bazen de yüzyıllar sürdüğünü belirten Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, basket potalı geri dönüşüm kutuları ile plastik atıkları kontrol altına almak istediklerini söyledi. Geylani sözlerinin devamında ‘Ucuz olması nedeniyle birçok üründe kullanılan plastik materyaller doğaya en fazla zarar veren atıklardandır. Plastik poşetlerin doğaya bırakılmasından en az 1000 yıl sonra bu ürünlerin tamamen çözülmesi gerçekleşiyor. Aynı şekilde plastik tabakların çözülmesi için 500 yıl, pet şişeler için 400 yıl gibi süreçler gerekmektedir. Özellikle Van Gölü’ne atılan plastik atıklar gölün kirlenmesine ve gölde yaşayan canlıların zarar görmesine neden oluyor. Bizde Tatvan Belediyesi olarak farkındalık oluşturmak için basket potalı geri dönüşüm kutularını yaparak özellikle sahil bandımıza bıraktık. Geri dönüşüm potalarımızın sayısını ilerleyen zamanlarda arttıracağız. Özellikle çocuklarımızın sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda bilinçlendirilmesi için okullarımıza da bu potalardan bırakacağız’ dedi.

 Sıfır Atık Nedir?

“Sıfır Atık”; atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıklarımızı kontrol altına almak, gelecek nesillere temiz, gelişmiş bir Türkiye ve yaşanabilir bir dünya bırakmak noktasında mevcut sistemi daha düzenli, sistemli ve uygulanabilir bir temele oturtmak amacıyla geliştirilen proje ilimizde de aktif olarak uygulanmaktadır.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.