Losev

Tatvan Belediyesi 2015 yılını değerlendirdi

Videoyu Aç Tatvan Belediyesi 2015 yılını değerlendirdi
A
a

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, basın mensuplarıyla bir araya gelerek 2015 yılı faaliyetlerini değerlendirdi.

Belediyenin 2015 yılı çalışmaları ve hayata geçirilen projeler hakkında gazetecileri bilgilendiren Aksoy, belediye olarak birçok projeyi hayata geçirdiklerini ve 2016 yılında da mevcut projelere yenilerini ekleyerek çalışmalara hızla devam edeceklerini söyledi.
Hayata geçirilen ve devam eden projeler hakkında bilgi veren Aksoy, şöyle konuştu:

"Yeni belediye binasının projelendirme ve modelleme çalışmaları bitirilerek yer tahsisi yapıldı. İhalesi yapılan projenin inşaatına 2016 inşaat sezonunda başlanacak. Hazırladığımız içme suyu ve kanalizasyon altyapı projemiz ilan aşamasında. İhalesi yapılarak en kısa sürede yapım çalışmalarına başlanacak. Doğu Anadolu Projesi’nin 15 bölgede kuracağı canlı hayvan pazarlarından birinin,  Tatvan'a kurulması kararlaştırıldı. Bunun için çalışmalara başlanacak. DAP idaresine et entegre tesisi projemizi sunacağız. Tarihi İşletme Otelimizin restorasyon çalışmalarına TOKİ desteğiyle devam edilecek. Bu projenin en kısa zamanda tamamlanması hedefleniyor."

Kongre Merkezi Projesi için ilçenin gözde mekanlarından olan Doğu Anadolu Fuar alanında eksikliği hissedilen çok amaçlı toplantı, sergi ve gösteri merkezini inşa etmek üzere hazırladıkları projenin DAKA tarafından kabul edildiğini belirten Aksoy, bu yıl bunun ihalesinin yapılıp inşaatına başlanacağını kaydetti.

Sosyal Market Projesi ile de ilçede bir sosyal market açıp tespit edilen mağdur ailelere aylık belirli miktarda alışveriş çeki vereceklerini anlatan Aksoy, şunları kaydetti:

"Gençlik Merkezi Projemizde de sona yaklaştık. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile işbirliği içerisinde belediyemize ait alanda projeyi çok yakında hayata geçiyoruz. Toplumsal Dayanışma ve Mesleki Yeterlilik Projesi yine devam ediyor. Proje ile yaşlı ve hasta bakım elemanı yetiştirme, doğalgaz tesisatı, takı tasarım, tıbbi sekreterlik gibi kurslar açarak eğitim vermeyi amaçlıyoruz. Van Gölü Sahil, Tatvan Şehir ve Sahil Parkı projeleri adı altında 3 ayrı park projemiz hayata geçiriliyor. Sahil Parkı Projesi’nde 52 dönüm alan için yaklaşık 45 bin metre küp toprak dolgu çalışması yapıldı. Buna ek olarak park için gerekli tüm alt ve üst yapılar yapıldı."
Okul bahçelerine ve mahallelere 75 bin metre kare kilitli parke taşı döşendiklerini anlatan Aksoy, sıcak asfalt çalışmaları kapsamında ilçede devam eden doğalgaz çalışması sonucu tahrip olan bölgelerde 6 kilometreye yakın sıcak asfalt kaplaması yapıldığını belirtti.

Aksoy, şunları ifade etti:
"Karşıyaka, Esentepe ve Kültür mahalleleri olmak üzere birçok sokak ve yeni açılan imar yollarında, 14 kilometreye yakın sathi asfalt kaplama çalışması yapıldı. İlçede tahrip olan yol ve kaldırımlarda yaklaşık 3 bin metre kare alan onarıldı. Doğalgaz hattı döşeme çalışmalarında ise birinci etaptaki mahallerde borular döşenerek, hane girişlerine doğalgaz hatları çekilerek kutuları yerleştirildi. Doğalgaz abonelik başvurularının kabulüne başlandı. 2016 yılı sonu itibariyle tamamlamayı hedeflediğimiz proje sonrası ilçenin katı yakıt tüketiminden dolayı oluşan hava kirliliğine büyük oranda engel olmuş ve halkımızı ucuz yakıt ile tanıştırmış olacağız."

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.