Losev

Tantan ve Büyükataman’dan Vali Öztürk’e Ağır Sözler

Videoyu Aç Tantan ve Büyükataman’dan Vali Öztürk’e Ağır Sözler
A
a

Bitlis Valisi Orhan Öztürk’ün “Diyarbakır, Kürdistan’ın başkenti” sözlerine Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyükataman tepki gösterdi.

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, “Bu açıklamayı yapan devletin valisi olamaz. Yeni Türkiye’nin, AKP’nin valisidir” dedi
 
Tantan, Diyarbakır’ın tarihte hiçbir zaman sözde Kürdistan olarak adlandırılan bir ülkenin başkenti olmadığını belirterek şöyle konuştu: “Diyarbakır tarihte de şimdi de Türk şehridir. Diyarbakır tarihi sürecinde hiçbir zaman sözde Kürdistan denilen bir yerin parçası olmamıştır. Tarihine baktığınız zaman Türklerin yoğun olduğu bir şehirdir” dedi.
 
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, “İkbal yolunda hakikat çizgisinden çıkanlar, mağrurluklarıyla insanlığını tüketenler; para, servet ve şöhret kapanına sıkışarak iktidar körlüğüne tutulanlar Türk milletinin ayağına pranga geçirmek ve varlığına kast etmek için izansızca çaba sarf etmelerinin bedelini kesinlikle ödeyeceklerdir” dedi
 
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, “Diyarbakır Kürdistan’ın başkenti olması ile tanınıyor” açıklamasını yapan Bitlis Valisi Orhan Öztürk’ü sert sözlerle eleştirdi.
 
Vali Öztürk, için “Koca koca makamlardaki küçük küçük adamlar, koltuklarının ağırlığı altında ezilmektedir” ifadesini kullanan MHP’li Büyükataman, “Tarih, vatan, millet, bayrak kaygısını bırakıp da yalakalık ve ihanette yarışanların makamları çapsızlıklarıyla doğru orantılı olarak artmaktadır. Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Türkiye’nin toprak bütünlüğünü sağlama adına devletine hizmet etmesi gerekirken hiçbir tarihî gerçekle örtüşmeyen ve tamamen içteki ve dıştaki hainlerin, bölünme heveslilerinin söylemi olan sözde Kürdistan’ın başkentinin Diyarbakır olduğu yönündeki iğrenç ifadeleriyle oturduğu koltukta bir saniye daha bırakılmaması gerektiğini göstermiştir” dedi.
 
Vali Öztürk’ün açıklamalarının maksadını aştığını kaydeden Büyükataman, “Bu valicik hakkında fazla söz söylemek yersizdir. Burada yalnızca kendisinin 2004 Mahalli İdareler Seçimlerinde Çorum’un İskilip ilçesinde AK Parti’den aday olduğunu ve seçimi kazanarak İskilip Belediye Başkanlığı yaptığını söylemek kâfidir. Özetle bu şahsa söylenecek tek söz şudur: AK Parti’li. Milletimizi böldürmeyeceğimizi gerekirse milletimizin bölünmesinin önünde göğsümüzü siper edeceğimizi dost düşman herkes bilmelidir. Bunu bildikleri için de halkımızın Milliyetçi Hareket Partisine gösterdiği alaka ve teveccüh hepsini rahatsız etmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi Allah’ın izni ile iktidara yürümektedir. İkbal yolunda hakikat çizgisinden çıkanlar, mağrurluklarıyla insanlığını tüketenler; para, servet ve şöhret kapanına sıkışarak iktidar körlüğüne tutulanlar Türk milletinin ayağına pranga geçirmek ve varlığına kast etmek için izansızca çaba sarf etmelerinin bedelini kesinlikle ödeyeceklerdir. Milliyetçi Hareket’in aziz milletimiz lehine neleri göze alabileceğini tahayyül dahi edemeyeceklerdir” ifadelerini kullandı.
Kaynak : yenicaggazetesi/kamugundemi

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.