Losev

Suriye Ordusu İle IŞİD Arasında Çatışma

Videoyu Aç Suriye Ordusu İle IŞİD Arasında Çatışma
A
a

Suriye ordusu ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) arasında Perşembe gününden beri yaşanan ülkenin kuzeyindeki çatışmalarda 140'ı aşkın kişi öldü.

Suriye ordusu ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) arasında Perşembe gününden beri yaşanan ülkenin kuzeyindeki çatışmalarda 140'ı aşkın kişi öldü. Rakka'da ise IŞİD çeteleri bir pusuya düşürdükleri askerlerden en az 50'sini vahşi bir şekilde öldürdü. Cenazeler parçalandı.
 
Yoğun bir şekilde insanlığa karşı suç işlemekle tanınan IŞİD örgütü, Türkiye ile sınırı olan Rakka bölgesi ile Haseke ve Halep bölgelerinde peşpeşe saldırılar gerçekleştirdi.
 
Bu çatışmalar, rejim ile IŞİD arasında bu düzeydeki ilk büyük çatışmalar oluyor. Bugüne kadar her ikisi de daha çok diğer grupları hedef alıyordu.
 
Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre, IŞİD'in intihar eylemleri de düzenlediği Haseke ve Rakka'daki çatışmalarda en az 144 kişi öldü.  Gözlemevi, bunlardan en az 52'sinin IŞİD üyesi, 80'inin asker ve 12'sinin Baas partisi üyesi olduğunu bildirdi. Rakka'da pusuya düşürülen askerlerden 50'sinin öldürüldüğü ve bunların çoğunluğunun parçalandığı belirtildi.



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.