Losev

Sırrı Süreyya Önder Meclis Başkanı olabilir

Videoyu Aç Sırrı Süreyya Önder Meclis Başkanı olabilir
A
a

Yeni Şafak Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, koalisyon senaryoları ve Meclis Başkanlığı tartışmalarına ilişkin olarak, Meclis Başkanlığı için solda bir arayış olduğunu söyledi.

Yeni Şafak Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, koalisyon senaryoları ve Meclis Başkanlığı tartışmalarına ilişkin olarak, Meclis Başkanlığı için solda bir arayış var. "Geçmişte CHP ile DSP bir araya gelerek Hikmet Çetin'i Meclis Başkanı yapmıştı. 
 
Bu kez solda HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in ismi ön plana çıkıyor. Eğer CHP destek verirse Sırrı Süreyya Önder'i, solun ortak adayı olarak görebiliriz" dedi. "AKP'de birinci tercih erken seçim" diyen Selvi, "AKP koalisyona girmesin, başarabiliyorsa muhalefet hükümet kursun şeklindeki yaklaşımlara kapalı" ifadesini kullandı.
 
Selvi'nin Yeni Şafak'ta "Kulislerde neler konuşuluyor" başlığıyla yayımlanan yazısında," Koalisyon arayışlarında ibre MHP ile CHP arasında gidip geliyor. İbre kimi zaman CHP'yi kimi zaman MHP'yi gösteriyor. CHP, koalisyona daha istekli duruyor. MHP ise pazarlık marjını yukarıda tutmaya çalışıyor. Bu aşamada iki partinin de şansı eşit. Bu arada alttan alta yürüyen bir Meclis Başkanlığı kulisi var ki aktarmasam olmaz." ifadelerini kullandı.
 
Bir AKP-CHP koalisyonu olursa şimdilik Deniz Baykal isminin ön plana çıktğını yazan Selvi,"Kemal Kılıçdaroğlu kimseyi işaret etmiş değil. Altını çizmek istedim. Bahçeli'nin tutumu nedeniyle MHP'de Meral Akşener ismi gündemde değil. Gözler Bahçeli'ye çevrilmiş durumda.
Meclis Başkanlığı için solda bir arayış var. Geçmişte CHP ile DSP bir araya gelerek Hikmet Çetin'i Meclis Başkanı yapmıştı. Bu kez solda HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in ismi ön plana çıkıyor. Eğer CHP destek verirse Sırrı Süreyya Önder'i, solun ortak adayı olarak görebiliriz. AK Parti ise aday mı çıkaracak yoksa koalisyon ortağına jest mi yapacak? Henüz onun sinyalini vermedi." ifadelerini kullandı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.