Losev

Cumhurbaşkanı adayları oylarını kullandı

Videoyu Aç Cumhurbaşkanı adayları oylarını kullandı
A
a

Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’da, Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da oy kullandı.

Millet İttifakı’nın adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, oyunu Ankara Çukurambar'daki Arjantin Okulu’nda kullandı.

Ardından gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Bütün vatandaşlarımı sandığa davet ediyorum. Oylarını kullansınlar, sonra da sandıklarına sahip çıksınlar. Baskıdan kurtulmak için, otoriter bir yönetimden kurtulmak için bu ülkeye gerçek anlamda demokrasinin gelmesi için bütün vatandaşlarımızı sandığa davet ediyorum. Bu seçim çok zor şartlarda gerçekleşen bir seçimdi. Ama ben halkın sağduyusuna güveniyorum. Oy kullanan ve oyunun hakkını arayan bütün vatandaşlara yürekten teşekkürlerimi gönderiyorum, sağolun, varolun.”

Erdoğan’dan “rehavete kapılmama” ricası
Cumhur İttifakı'nın adayı, Cumhurbaşkanı, Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, oyunu İstanbul, Üsküdar'daki Saffet Çebi Ortaokulu'nda kullandı.

Erdoğan, oyunu kullandıktan sonra şu açıklamayı yaptı:

“İlk defa iki turlu bir seçime şahit oluyoruz. Birinci tur malum 14 Mayıs'ta gerçekleşmişti. İkinci tur da bugün gerçekleştirmiş oluyoruz. Sadece iki aday söz konusu. Ve bu iki adaya halkımız oylarını vereceği için de inanıyorum ki çok seri bir şekilde bugünkü oylama da bitecektir.

Ancak Türk demokrasi hayatının cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk defa böyle bir oylamaya şahit oluyoruz. Dünya tarihinde yüzde 90'a varan bir katılımla gerçekleşen bir ülke yoktu. Türkiye yüzde 90'a varan katılımla demokrasi mücadelesini verdi, bugün de bunu inanıyorum ki aynı şekilde gerçekleştirecektir. Ülkemiz milletimiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum. Katılımın son ana kadar rehavete varmadan gerçekleşmesini özellikle vatandaşlarımdan rica ediyorum.”

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.