Losev

Şimdide Çeteciler Sivil Alanlara Saldırdı

A
a

Serêkaniyê'de ki sivil alanlar, Til Xelef köyünde konumlanan çetecilerin hedefi oldu. Tank ve havan topu ile saldıran çetecilere YPG'nin karşılık vermesiyle çeteciler püskürtüldü.

Rojava'nın Serêkaniyê kentine El Nusra Cephesi çetecilerinin tank, top ve havanlı saldırısı yeniden başladı. Sabaha karşı saat 04.30 sıralarında kentin sivil alanlarına yönelik kentin 4 kilometre dışındaki Til Xelef köyünden saldırıya geçen çeteciler, sınır kapısı ve kente yönelik saldırısını sabaha kadar sürdürdü. Çeteciler 16 Temmuz'da YPG üyesi 2 kadına ve aracı süren şoföre saldırmış ve YPG'nin direnişi ile cevap bulmuştu.
 
YPG kenti çetecilerden temizlemiş, çeteciler sivil Arapların yaşadığı Tıl Xelef köyüne sığınmıştı. YPG'nin direnişine karşı köyde yaşayan yurttaşların köyü boşaltmasına müsaade etmeyen çeteciler, zaman zaman köyden kente doğru tank ve havan topları ile saldırı düzenliyor. Kentin dışına çıkıp YPG'nin denetiminde olan özelikle sınır kapısına saldıran çeteciler, her defasında ağır kayıplar verdi. Sabaha karşıda sınır kapısı başta olmak üzere kentin sivil alanlarına tank ve havan topu atışı yapan çetecilere, YPG'liler doçkalarla karşılık vererek köyden çıkmalarına izin vermedi. Yoğun çatışmaların ardından yeniden sessizlik hakim oldu.
 
Top atışları ve ağır silahların kullanıldığı çatışma Ceylanpınar'da da tedirginliğe neden oldu. Belediye hoparlörlerinden yurttaşların daha dikkatli olmaları anonsu yapıldı. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.