Losev

22 Çete Üyesi Öldürüldü

A
a

Batı Kürdistan’ın Efrin kentine bağlı Girê Silaro ve Celemê köylerine saldıran çeteler ile YPG savaşçıları arasında çıkan çatışmalarda 18 çete üyesi öldürüldü. 21. güne giren Halep’teki çatışmalarda ise dün 4 çete üyesinin daha öldürüldüğü açıklandı.

Dün akşam saat 18.00 sularında bir grup çete üyesinin Efrin kentine bağlı Girê Silaro ve Celemê köylerine saldırıya geçtiği öğrenildi. Batı Kürdistan Halk Savunma Güçleri (YPG)’nin saldırıya karşılık vermesiyle başlayan çatışmaların gece geç saatlere kadar sürdüğü belirtildi.
 
Çetelere ait bir aracın imha edildiği çatışmalarda 18 çete üyesinin öldürüldüğü çok sayıda üyenin de yaralandığı bildirildi. Yerel kaynaklara göre ise yaralanan bazı çetelerin ambulanslarla sınırın Türkiye tarafına götürüldü.
 
Ayrıca Türkiye-Suriye sınırında bulunan Atme kampından ise çetelerin Mehemediye köyüne havan toplarıyla saldırdığı öğrenildi. Arap nüfusunun yoğun olduğu köye 20 havan topunun isabet ettiği ve Dêr Belût köyüne ise top atışının yapıldığı belirtildi.
 
HALEP’TEKİ ÇATIŞMALAR 21. GÜNÜNE GİRDİ
 
6 Eylül’de çetelerin Halep’in Kürt mahallerine yönelik yaptığı saldırıyla başlayan çatışmalar ise 21. gününe girdi. Dün gece Eşrefiye mahallesinde çeteler ve YPG güçleri arasında yeniden şiddetlenen çatışmalarda 4 çete üyesinin öldüğü belirtildi. 3 çete üyesinin yaralandığı ve sabah saatlerine kadar süren çatışmalarda mahalleye yapılan top atışlarında 60 yaşındaki Ehmed Mele Elî adlı bir sivilin de hayatını kaybettiği öğrenildi.
 
6 Eylül’den bu yana Halep’in Kürt mahallerinde süren çatışmalarda çete üyelerinin şimdiye kadar 100’den fazla kayıp verdiğine dikkat çekiliyor. Çatışmalar özellikel Şêxmeqsûd, Eşrefiye, Sekin Şebabî ve Şiqêf mahallerinde yaşanıyor. Çetelerin üyeleri ise şu gruplardan oluşuyor; Xalid Heyanî’ye bağlı çeteler ile Rebîi El-Erebî, Liwa Selahaddîn, Selaheddîn, Liwa Şuheda Bedir, Liwa El Rebî El-Erebî, Partiya Azadî’ye bağlı Azadî, Lîwa Ensar El Îslam, Lîwa Şuheda El Suriye, Hereket Ehrar El Şam, El Komele, Lîwa Mehemed El Fatih.
 
Esat rejiminin top atışlarıyla desteklediği çeteler, birçok noktada Batı Kürdistan Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Cephet El-Ekrad (Kürt Cephesi)’nin direnişiyle karşılaşıyor. Şêxmeqsûd mahallesi sakini kadınlar ise çatışmaların ikinci gününden itibaren cephe gerisinde YPG savaşçıları için yemek yapıyor.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.