Losev

Serêkaniyê 2 belde 38 köyün kontrolü ele geçirildi

A
a

YPG güçlerinin 19 köy olmak üzere 21 yerleşim yerinin kontrolünü ele geçirdiği açıklandı.

Fırat Haber Ajansı'nda (anf) yer alan habere göre  YPG'nin 19 köyün denetimi ele geçirildiği belirtildi. Özellikle Serêkaniyê ile Til Temir arasındaki yolun güvenliği sağlandığı açıklandı.

YPG güçlerinin Serêkaniyê'nin güney ve batısındaki bölgelerde kontrolün sağlandığı ifade edilirken, antik Til Xelef ve Eziziye köyü gibi El Kaidelilerin stratejik olarak kullandığı merkezlerin de kurtarıldığının altı çizildi.  YPG, Serêkaniyê ile Til Temir arasındaki yolun yanısıra Serêkaniye ile Haseke arasındaki yolun da güvenlikli hale getirildiğini kaydetti.

YPG ikinci aşamada 19 köy ve iki beldenin denetiminin ele geçirildiğini belirterek bunları şöyle sıraladı:  Duwêra, Mescid, Baluca, Dirêî, Xirbêt El Benet, Qisêr, Meqtele, Ebu Ceradî, Ebu Sun, El Xalidiyê, Til Erqem, Tiwêmiyê, Mitînî, El Muqeren, Um Ezan, Şerke, Berem, Ezîziyê ve Um El-Esafîr köyleri ile Til Xelef ve Menacir beldeleri.

YPG ayrıca Til Xelef'teki buğday depoları, Eziziye'deki askeri merkez ve çevresindeki çok sayıda üssün daha kontrol altına alındığını belirtti.

Kurtarılan bölgelerin dışında, YPG güçlerinin çok sayıda silah, araç, cephane ve lojistik madde ele geçirdiği belirtildi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.