Losev

Şengal'de Bir Köy Daha Kurtarıldı

Videoyu Aç Şengal'de Bir Köy Daha Kurtarıldı
A
a

İslam Devleti (İD) olarak kendilerini ilan eden insanlık dışı yapılanma IŞİD'in istilasına maruz kalan Şengal bölgesinde, HPG ve Şengal Direniş Birlikleri bir köyü daha kurtardı.

Alınan bilgilere göre 20 Ağustos Çarşamba akşamı katliam şebekesi IŞİD ile Şengal'i savunan direnişçiler arasında Heyalê köyünde şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda HPG ve Şengal Direniş Birlikleri bir çetelere ait bir aracı imha ederken, çok sayıda çete mensubunu öldürdü. Çeteler, direniş güçleri karşısında köyden kaçmak zorunda kaldılar. Köyün tamamen direniş güçlerinin eline geçtiği bildirildi.

IŞİD çetelerinin 3 Ağustos'ta Şengal'i istila etmesi ardından yüzbinlerce kişi evlerini terk ederek Şengal dağlarına sığınmıştı. YPG, HPG ve Şengal Direniş Birlikleri hızlı bir şekilde dağların etrafını tutarak yeni katliamların önünü almış ve onbinlerce insanı, oluşturduğu güvenli koridorlardan geçirerek Batı Kürdistan'a ulaştırmıştı. Şengal'deki savunma güçleri 10 Ağustos günü yaptıkları açıklamada Şengal dağı ve eteklerindeki tüm köylerin kontrol altına alındığını, dağlara sığınan mülteciler üzerindeki tüm tehdidi ortadan kaldırdıklarını bildirmişti.

18 Ağustos günü bir bilanço yayınlayan HPG Şengal Komutanlığı, 6-18 Ağustos arasındaki 12 günlük çatışmalarda 1’i çete emiri olmak üzere 29 çete üyesinin öldürüldüğü, en az 4 çete üyesinin yaralandığı, çetelere ait 8 aracın imha edildiği, 2 aracın darbelendiği, 4 kalaşnikof, 2 G3, 1 tapanca ile çok sayıda merminin ele geçildiğini duyurmuştu. Gerilla güçlerinin her hangi bir kayıp vermediği vurgulanmıştı.

17 Ağustos günü Şengal dağının kuzeyinde yer alan Bane köyü kurtarılırken, 4 Ağustos günü de Çil Mera köyü kurtarılmış, Mesut isimli bir çete emiri öldürülmüştü.

Kaynak : FiratNews

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.