Losev

Sarıkamış'ta Şehitleri İçin Bitlis'te Program Düzenlendi

A
a

Bitlis’te, 20 ayrı ilden gelen öğrencilerin de katılımıyla Sarıkamış şehitlerini anma programı düzenlendi.

Bitlis-Tatvan karayolu üzerindeki El-Aman Hanı arkasında bulunan kayak merkezinde gerçekleştirilen yürüyüşe yüzlerce öğrenci katıldı.

Yürüyüş öncesi açıklama yapan Bitlis Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, "Neredeyse aynı şartların yaşandığı Bitlis'te aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu yıl Sarıkamış şehitlerini anma programının 99'ncusunu tertip ediyoruz. Tıpkı O Günler gibi aynı hava şartlarını yaşıyoruz. Çocuklarımız o aziz şehitlerimizin hatırasını yad ederek bir nevi o günleri yaşıyorlar. O gururu yaşıyorlar aslında. Bu memleketin şehit kanları ile sulanıp onlara emanet ettiğinin farkına varıyorlar. 99'ncu anma programını düzenliyoruz. 90 bin şehit vermiştik. Bu vesile ile onları rahmetle anıyoruz. Burada 20 şehirden gelen kardeşlerimiz var. Bu anma törenini bizlerle paylaşacaklar. Katılan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Hava sıcaklığının eksi 8 derece olduğu bölgede yürüyüşe katılanlar ellerinde Türk bayrağı ve Atatürk posteri taşıdılar. Yürüyüşe katılanlar daha sonra toplu fotoğraf çektirdiler.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.