Losev

Rojavalı Kürtleri Göç Etmeye Zorluyor

Videoyu Aç Rojavalı Kürtleri Göç Etmeye Zorluyor
A
a

Rojava'nın Girêspiyê kentine bağlı Bir Temeh köylüleri eşyalarını ve evlerini geride bırakarak Rojava’nın diğer bölgelerine göç etti.

Rojava'nın Girêspiyê kentine bağlı Bir Temeh köylüleri eşyalarını ve evlerini geride bırakarak Rojava’nın diğer bölgelerine göç etti.
Basnews'in haberine göre, silahlı radikal örgüt Irak-Şam İslam Devleti, Bir Temeh köylülerini zorla göç ettirmiş durumda. IŞİD, 200 nüfuslu Bir Temeh köyü sakinlerinden köylerini bir gün içinde terk etmelerini istedi. Örgütün köyü neden boşaltmak istediğiyle ilgili herhangi bir açıklama ise yapılmadı. Daha önce de köylülere köylerini terk etmeleri söylenmişti ancak IŞİD üzerinde etkinliği olan kanaat önderleri aracılığıyla köylüler evlerinde kalmaya devam etmişti.
 
Sivil aktivist Zerdeşt İsa, BasNews’e şu açıklamalarda bulundu: “IŞİD’in silahlı militanları köylülerin evlerini bastı, 4’ü aynı aileden olmak üzere 8 Kürt genci tutuklandı. Ayrıca köylülere ait tüm kalaşnikof silahlara ve cep telefonlara el konuldu.”
 
İsa, IŞİD’in Kürd bölgelerini boşaltarak Araplaştırdığını ve örgütün özellikle de Rakka bölgesinde bu araplaştırma politikasını uyguladığını belirtti.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.