Losev

Nurs Köyünde Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Videoyu Aç Nurs Köyünde Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
A
a

Hizan Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Merkezi (ProHizan) proje uzmanlarınca, Nurs Köyünün İnanç Turizmine Kazandırılması Projesi kapsamında, köydeki vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Nurs köyünün  turizm potansiyeli, inanç turizminin önemi, Türkiye 'deki inanç turizm merkezleri, Nurs köyünde planlanan ve uygulanan projelerle ilgili katılımcılara bilgi veren proje uzmanları, bölgenin de inanç turizminin en değerli merkezlerinden biri haline gelebileceğini vurguladı. 
 
ProHizan Proje Koordinatörü Özgür Umut Ayaz, Çözüm Süreci 'nden bu yana köye ve bölgeye gelen ziyaretçi sayısının her geçen gün artığını bildirdi.
 
Nurs köyünün de inanç turizmi bakımından bölgenin önemli turizm destinasyonlarından biri olabileceğini söyleyen Ayaz, "Kaymakamlığımızca 2014 yılında Nurs köyünde tutulan ziyaretçi defterine göre Türkiye'nin dört bir yanından ve dünyanın da çeşitli ülkelerinden yaklaşık 100 bin yerli ve yabancı turist köyü ziyaret etmiştir. Nurs'un inanç turizminde sahip olduğu ziyaretçi potansiyeli köyde uygulanan ve planlanan projelerin önemini vurgulamaktadır" dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.