Losev

Norşin Esnafı Gıda Güvenliği Hakkında Bilgilendirildi

A
a

Güroymak Kaymakamı Çağlayan Kaya başkanlığında esnaflarla "Gıda Güvenliği ve Kalitesinin Denetimi" konulu bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kaymakam Kaya başkanlığında yapılan toplantıya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cemil İlk, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sedat Özgül ve personelleri ve esnaflar katıldı.

Ziraat Mühendisi Ahmet Yılmaz'ın "Gıda Güvenirliği ve Yönetmenliği" hakkında katılımcılara bilgiler vermesinin ardından konuşan Kaymakam Çağlayan KAYA, "İlçemizin konumu ve coğrafi itibariyle önemli bir yerdir. İlçemizde çeşitli alanlarda faaliyet gösteren birçok esnafımız bulunmaktadır. Esnaflarımız gıda güvenliğinin ve kalitesinin temini için gıda ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin birincil üretim aşaması dahil olmak üzere üretim, işleme ve dağıtım aşamalarında asgari teknik ve hijyenik şartların gözetilmesi gerekir. Bu toplantı ile esnaf ve halkımızın gereği gibi hijyenik gıdaların alınması, satılması ve tüketilmesi adına neler yapabileceğimizi hep birlikte öğrenmek ve öğretmek için buradayız. Buradaki amacımız sizlere ceza kesmek değildir. Sizlere görevlerinizi hatırlatmak ve uyulması gerekenleri öğretmektir. Ancak yaptığımız toplantı ve uyarılardan sonra, aynı hatalar yapılmaya devam ediliyorsa, o zaman kanunlar çerçevesinde gerekli yasal işlemler yapılacaktır. İlçemizde faaliyet gösteren esnaflarımızın daha fazla kazanç elde etmeleri için çalışıyoruz. Halkımıza sağlıklı ve güvenilir gıda tüketilmesini istiyoruz. İlçemizin gelişmesi ve rahatlanması için hep beraber çalışacağız. İlçemizde seyyar satıcıların durumları, kaldırımların işgali ve benzeri sorunları en kısa zamanda çözmeye çalışacağız. Belediyede kendi görevini en iyi şekilde yapacağına inanıyorum" dedi.
 
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cemil İlk ise, Kaymakam Çağlayan KAYA'nın ilçeye atanmasından bu yana her zaman esnafları ziyaret ederek sorunlarını yerinde dinlediğini belirterek, "Sayın Kaymakamımıza esnaflarımız adına teşekkür ederim" dedi.
 
Kaya, toplantı bitiminden sonra Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Muhtarlar Derneği'ni ziyaret etti. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.