Losev

Müslüman Kurumlardan IŞİD Vahşetine Karşı Çağrı

Videoyu Aç Müslüman Kurumlardan IŞİD Vahşetine Karşı Çağrı
A
a

Fransa’nın önde gelen Müslüman kurumları adına yapılan açıklamada, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çetelerinin Irak ve Suriye’deki saldırılarına karşı kınama açıklaması geldi.

Fransa çapında etkinliği bulunan kurumlarca yapılan açıklamada, IŞİD’in ne ‘devlet’ ne de ‘islami’ olmadığına vurgu yapıldı. Açıklamada, IŞİD’in yaptığı barbarca katliamların savunulamayacağı ve İslam dininin prensipleriyle bağdaşmadığının altı çizildi.

IŞİD’e karşı Fransa’daki Müslümanların ve imamlarının yaptığı kınamaların selamlandığı açıklamada, şöyle denildi: “Hristiyan otoritelerin, Irak ve Suriye’deki Hristiyanlara karşı işlenen suçları mahkum eden, ama aynı zamanda bu trajediyi kullanmadan, Müslümanların da bu terörist örgütün kurbanları olduğunun altını çizen duruşlarını selamlıyoruz. Barış ve adaleti savunan tüm vatandaşları dinleri ve inançları ne olursa olsun, terörizme ve barbarlığa karşı birliklerini göstermeye, ‘medeniyetler savaşı’ iddiasının savunucularına karşı baraj olması için diyalog ve dayanışmaya çaba vermeye çağırıyoruz.”

Fransa’da yaşayan ve IŞİD’e katılmaya niyetli olan Müslüman gençlere de çağrı yapılan açıklamada, gençlerin ‘ortak olacakları’ suçların büyüklüğünün bilincinde olması istendi. Açıklamada, gençlerin böylesi bir suç ortaklığı durumunda ‘Allah ve insanlık önünde’ ağır sorumluluk taşıyacakları kaydedildi.

Açıklamada, IŞİD’in işlediği suçların boyutları ve elindeki imkanlara karşı Birleşmiş Milletler’den bu ‘’terör örgütüne’’ yapılan yardımların tespit edilmesi için bir soruşturma açılması talep edildi.

Fransa’daki Müslüman kurumlarının açıklamasında son olarak, başta Fransa’da yaşayanlar olmak üzere tüm Müslümanların Cuma namazlarında ‘’IŞİD teröristlerinin’’ vahşetine maruz kalanlar için dua etmeleri çağrısı yapıldı.

IŞİD’e karşı yapılan açıklamaya şu kurumlar imza attı: Fransa Afrika, Comores ve Antiller İslami Dernekleri Federasyonu (FFAIACA),  Fransa Türk Müslümanlar Koordinasyon Komitesi (CCMTF), Büyük Paris Camisi Ulusal Federasyonu (FNGMP), Foi et Pratique (İman ve İbadet) Derneği, Evry-Courcouronnes Büyük Camisi, Lyon Büyük Camisi, Saint-Denis de l’île de la Réunion Büyük Camisi, Fransa Müslümanları Topluluğu (RMF), Fransa Camileri Birliği (UMF) ve Fransa İslami Dernekler Birliği.


Kaynak : FiratNews

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.