Losev

Minik Öğrenciler Yemekten Zehirlendi

A
a

Bitlis'te anaokulu öğrencileri ve okuldaki 4 personel, öğlen yedikleri yemekten zehirlendi.

Bitlis'teki Vilayetler Birliği Anaokulu'ndaki 30 öğrenci ile 4 personel, öğlen yedikleri etli pilavdan zehirlendi. Yemekten bir süre sonra karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetleri ortaya çıkan çocuklar ve çalışanlar, ambulanslarla Bitlis Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Hastanede öğrencileri ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, Vilayetler Birliği Anaokulu'nda öğle yemeğinde etli pilav yenilmesinin ardından 30 öğrenci ile 4 personelin gıda zehirlenmesi teşhisiyle hastanede tedavi altına alındığını söyledi.

Hiçbir öğrenci ve personelin hayati tehlikesinin bulunmadığını, yemekten alınan numunelerin ise Diyarbakır'daki laboratuvara gönderildiğini ifade eden Korkmaz, "Numune sonuçlarına göre gerekli inceleme ve araştırma yapılacak. Bununla ilgili soruşturma devam ediyor. İlimizde 20 yatılı ve 25 pansiyonumuz var. Bugüne kadar bu okullarımızda böyle bir vakaya rastlamadık. Bu olaydan gerçekten üzüntü duyduk ancak ciddi bir hastamızın olmayışına sevindik. Anaokulumuzda 60 öğrenci var. Gıdadan zehirlenen 30 öğrencimiz ile 4 personelimiz hastanede müşahede altına alındı. Öğrenciler ve çalışanlar tedbir amaçlı hastanede tutuluyor. Hastane personelleri, Valimiz ve vali yardımcılarımız çocuklar için seferber oldu" dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.