Losev

Merhum Turgut Özal’ı Ölümünün 22. Yıldönümünde Rahmet ve Minnetle Anıyoruz

Videoyu Aç Merhum Turgut Özal’ı Ölümünün 22. Yıldönümünde  Rahmet ve Minnetle Anıyoruz
A
a

Beşminare Düşünce Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Durer, Turgut Özal’ın ölümünün 22. yıldönümünde mesaj yayınladı.

Durer yayınladığı mesajında şunları ifade etti; büyük devlet adamı, büyük siyaset adamı, ülkemize bugüne kadar gelmiş en vizyonist, en ileri görüşlü, en demokrat liderlerinden biri olarak tarih sayfalarına ismini altın harflerle yazdırmış olan Turgut Özal'ı ölümünün 22. yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz. Merhum Özal anlatılarak satırlara, sayfalara sığmayacak kadar önemli ve büyük bir devlet adamı olduğunun da altını çizmekte yarar görüyoruz.

Durer sözlerine devamla; bütün halkımızın ve Dünyanın taktirini kazanmış olan Turgut Özal; sevgi, barış, hoşgörü ve siyasette uzlaşmanın sembol ismi olmuş. Aradan geçen yıllara rağmen hiç unutulmadı. Bugün Özal'ın büyük siyaset adamlığını, sevenleri de, eleştirenleri de kabul ediyor. Fakat şu bir gerçek ki Türkiye Turgut Özal'ı ve onun yapmak istediklerini anlamakta geç kaldı. Yılmadan, yorulmadan Türkiye için çalışan muasır medeniyetlerin üstüne çıkmayı hedefleyen ve tutkulu bir şekilde bunu arzulayan Özal'a Türkiye çok şey borçlu. Özal memuriyetinden başlayarak, Cumhurbaşkanlığına kadar hep büyük Türkiye hayallerini anlattı.

17 Nisan 1993'te 5 ülkeyi kapsayan 12 günlük Türkistan gezisinden sonra ölmüştür. Özal’ın ölümünün üzerindeki esrarlı sır perdesinin henüz çözülememiş olmasıda ülkemiz adına utanç verici bir durumdur.

22 yıl önce bir 17 Nisan günü hakkın rahmetine kavuşmuş olan Merhum Özal’ı rahmet ve minnetle anıyoruz. Dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.