Orhan GÖKTAŞ

Orhan Göktaş 1969 doğumlu olup Ahlat Doğumludur. Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi mezunu olduğunu dile getiren Göktaş, Adana'da metal teknolojisi öğretmenliği yapmaktadır. BİDER (Bitlisliler Eğitim ve Kültür Derneği) başkanıdır.

MAZLUMDER VE HILFUL FUDUL BİLİNCİ

MAZLUMDER adana şubesinin ilk genel kurulunda şube başkanlığı bendenize tevdi edildi. Bundan sonra Allah’ın izin verdiği ölçüde ve imkanlar dahilinde MAZLUMDER Adana şube başkanlığını yürütmeye çalışacağım.

A
a

MAZLUMDER nedir? Ne değildir? Kısaca bir hatırlatma yapmak istedim.
İnsan hakları ve mazlumlarla dayanışma derneği kısa adıyla MAZLUMDER, 1991 yılımda kuruldu.   “Kim olursa olsun zalime karşı mazlumdan yana” sloganıyla 22 yıldır insan hak ve özgürlüklerinin korunması ve geliştirilmesi, her türlü insan hakları ihlallerinin son bulması için mücadele veren bir dernek.
 
 MAZLUMDER Temel felsefe olarak, insanın doğuştan birtakım haklara sahip olduğuna ve bu hakları hiçbir gücün, hiçbir gerekçeyle ortadan kaldıramayacağına inanmaktadır. İnsan, yaratılıştan kendisine verilen bu haklarını özgürce kullanabildiği ölçüde insan onuruna yaraşır bir hayat sürdürebileceğine inanmaktadır. 
 
Yüce Allah’ın (cc) insana verdiği hakların siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel veya hangi gerekçelerle olursa olsun kısıtlanmasını, engellenmesini insan hakları ihlali olarak kabul eder ve zulüm olarak nitelendirir.
 
 MAZLUMDER’ in varlık sebebi sadece Türkiye’de değil tüm dünyada her türlü zulmün kaldırılması ve haksızlıkların son bulması için çalışmaktır. Dini, dili, ırkı, mezhebi, sınıfı ne olursa olsun, kim tarafından kime karşı yapılırsa yapılsın haksızlığa, fiziki ve psikolojik işkenceye, aşağılamaya, tecavüze, şiddete, kısacası her türlü zulme insan olmanın ve insanca yaşamanın bir gereği olarak karşı çıkar.
 
Özetle MAZLUMDER dünyanın neresinde bir mazlum ve zalim varsa onların kim olduğuna bakmadan, “kim olursa olsun mazlumun yanında, kim olursa olsun zalime karşı” durmak için kurulmuş ve çalışmalarına aynı mantıkla devam eden bir dernektir.
 
Bizde âcizane “haksızlığa karşı susmanın dilsiz şeytanlık” olduğu ve “zulme rıza zulümdür” bilinciyle, Adana şubesi olarak MAZLUMDER’ in amaç ve hedefleri çerçevesinde çalışacağız.
 
İnsan hakları mücadelesi vermenin zorluklarının farkındayız. Özellikle bölgemizde son dönemdeki gelişmeler de göstermiştir ki “zalimin de mazlumun da dini sorulmaz”. Müslüman olduğunu iddia eden hatta İslam’ı hakim kılma iddiasında olan bazı grupların yaptığı zulüm ve insan hakkı ihlalleri MAZLUMDER’ in önemini bir kez daha ortaya koymuştur.
 
Bu konuda Hılful Fudul bilinciyle herkesin desteğini bekliyoruz ve herkesle iş birliği yapmaya hazır olduğumuzu bildirmek isteriz.
Vesselam

arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.