Slayt Gösterisi

Küçük devlet, küçük balık

Küçük balık sürekli büyük balıklara yem olur. Küçük devletler nüfus itibarı ile hepsi ordu bile olsa büyük devletlere karşı direnemezler, çoğunlukla teslim olurlar veya ecnebilerin bir vilayeti gibi çalışırlar.

A
a

Küçük ulusal devletçikler milletlerin intiharıdır. Bu ırk ve mezhep eksenli kurulan ve kurulacak olan küçük devletler ilk başta cazip gelse de sonra onların belini sıvazlayıp onlara devleti kurduranlar, o devletten nemalananlardır. Bu küçük devletlerin kuruluş safhasında yabancılar bu milletin ağzına biraz bal sürerek ırkçılık, mezhepçilik, ulusalcılık sakızını çiğneterek çokta ekonomik harcamalar yapmadan parçalarlar. Gelecekte bu küçük devletçiklerin kapılarının batılı emperyalistler tarafından çalınıp tüm bütçeyi götürdüklerinde anlayacaklardır. Çünkü bu küçük devletçiklerde yaşayanların hepsi ordu olsa gelen bu kafirlere karşı hiç bir şansları yoktur.

Son 60 yıl içerisinde İslam topraklarının üzerinde 22 küçük Arap devleti kurdular.  Bu Arap devletlerinin başındakilerin ismi Hasan, Hüseyin, Mübarek, Hafız da olsa hiç birinde Özgür İslamı yaşamayı veya Allah’ın dinini hakim kılmadılar. Bilakis kılmaya engel oldular. Buraları parselleyenler istediği zaman bu küçük devletleri tehdit ederek bütçelerini boşaltırlar ne yazık ki boşalttıkları zaman komşu küçük ülkelerden hiç birinden yardım alamadılar. Çünkü o komşu küçük ülkeler parayı istemeye gelenler kurmuşlardır, onların kendilerine ait inisiyatifleri yoktur. Böylece modern/çağdaş küçük küçük köle devletleri kurarak sömürmeye devam ettiler.

Keşke sadece maddi yönden kölelik olsaydı. Maalesef bu ecnebiler bu topraklarda ne para bıraktılar nede dini yaşantı. Bu mazlum Müslümanların ülkelerindeki dini eğitimi aldılar, laik ve batı kültürü ile yetişen bir eğitimi bu Müslüman çocuklara dayattılar. Büyüyen bu çocuklar aldıkları eğitim gereği Batı’ya ilerici, Müslümanlara gerici dediler. Yani kendi halkını kötülediler, batılı ecnebileri övdüler.

İşte bu ecnebiler son yıllarda dünyanın gözüne içine baka baka sömürü çarkını iki milyon yedi yüz nüfuslu Katar’da uyguladılar. Batılı ecnebiler çantalarını alıp Katar’ın kapısını çaldıklarında Katar bir anda yok size para veremem derse de Amerika diğer kuklalarını devreye sokarak orayı işgal edin demişti. Katar, ırk ve mezhep teranesi ile küçültülmüş nüfusu ile direnemeyeceğini anlayınca tüm dünya basının önüne çıkarak bizim paramız çoktur cümlesini kullanarak yani gelin istediğiniz para olsun size verelim, dediler. Bir hafta sonra Amerikalılar çantalarını alarak kapılarını çaldılar ve paralarını aldılar. Katarda komşuları tarafından işgal edilmekten kurtulmuş oldu. İşte böyle dostlar, bu parselleme işleri yani yani küçük küçük ulus devletleri kurulmaları yerlilerin eli ile yapılsa dahi senaristleri okyanus ötesi olanlardır ve gelecekte bu ülkeleri köleleştirdikleri için kaymağını yiyenler batılı büyük devletlerdir.

Bu küçük kukla devletler tehdit edildiklerinde teslim olmak zorundadırlar. Bir tarihi söyleyişte Ortadoğu uzmanı şunu söylemişti: Bu devletlerin tümünün kuruluş evresinde emperyalist devletlerin isteklerini kabul ederek devletlerine müsaade edilmiştir. Bunu da halk dilinde kendi aralarında bir sözleşme, bir ahit olarak kağıda dökerek kırmızı kitap olarak oluşturmuşlardır. Onun için sevinmeyin ey insanlar, ey Müslümanlar… Bölündüğünde, asıl bundan sonra köleliğiniz ve küfre bağlantınız pekişecektir. Birleşerek Ümmet olmak büyük devletler oluşturmak gerekir. Yoksa hiç parçalanmayan hep büyüyen bu batılı emperyalist devletlerin karşısında hiç şansları olmaz.

Bir de gerçek anlamda Allah’ın ipine sarılmayan bir millette olmuşsak bu daha kötü. Çünkü Allah’ın yardımı olmadığı zaman ecnebiler hepimizin canına okuyacaklardır. Ama ne zaman ki biz adil davranarak ümmetin topraklarını parçalama yerine birleştirirsek ve Allah’ın ipine sarılırsak, Allah’ın dinine yardım edersek Allah’ta bize yardım eder, ayaklarımızı sağlam kılar.

İlahi mesaj Muhammed Süresi’nin 7. ayetinde bize şöyle uyarıda bulunuyor :

7-Ey iman edenler, eğer siz Allah’a (Allah adına İslama ve Müslümanlara) yardım ederseniz, O da size yardım eder ve sizin ayaklarınızı sağlamlaştırır.

 

arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.