Kanka Ne Ayak..?

2009 un içindeki sıfırları atarak ince bir matematik zeka ile 40 sayısını bulan. Gıda sektörüne yenilikler katan ve ülkemize Püskevit isimli bir lezzeti getiren sayın Bahçeli’nin seçim sonrası Kameralar karşısına en son çıkan lider olarak, konuşmasını dinledim.

A
a

Muzaffer bir komutan edasıyla sarf ettiği cümlelerinde öyle vurgular yapıyor ki, bir an seçimden 1. parti olmuş hissine kapıldım.
 
Oysa barajı geçemez dedikleri HDP bile kendi partisinden fazla Milletvekili çıkarmış ve MHP sonuncu parti olmuş.
 
Şimdi ortalık ta her parti koalisyonun kendisi i,le değil diğer partiler arasında olmasını tavsıye edici söylemler içerisine girmiş durumda. Bunun bir tane nedeni var o da seçim öncesi vaat ettikleri zamlar paralar indirimleri yapamayacaklarını bilmeleridir.
 
Mazot 1.5 tl olacak, Asgari ücret 1.500 tl olacak. Emekliye 2 maaş ikramiye, Aile sigortası, Hilal karta para yükleme…vs.
 
Eee şimdi bu vaatleri verenler çok iyi biliyor ki, halk bunun hesabını soracak. Ve kendileri de bunu yapamayacaklarını çok iyi biliyor.
 
Eskiden beri çok açıkca belliydi ki muhalefet partileri İktidar olmaktan korkuyor. Çünkü hiçbir söylemleri mantık çerçevesi içerisinde değildi. Erken seçim olsa mevcut oy oranlarını da koruyamamaktan korkuyorlar, bu sebeple de kendisini muhalefet diğer partileri koalisyon hükümeti içerisinde bulunması daha cazip görünüyor.
 
Önceki birkaç yazım da da bahsettiğim bir hususu tekrar söylemek isterim ki siyaset ziyadesiyle ciddiyet ister, akıl ister. Kurnazlık siyaseti eski moda artık.
 
7 Haziran seçimlerin de çıkan sonuçlara bakıldığı zaman çok net olarak görünüyor ki, halk mevcut iktidarın icraatlarını yeterince beğenmemiş ve muhalefetin söylemlerine bir fırsat verilmesi gerektiğini düşünmüş. Şimdi madem bu tablo ortaya çıkmış o zaman bırakacaksınız Kırmızı çizgiyi, Mor çizgiyi Pembe çizgiyi ve koalisyon kurup o çok iştahla beklediğiniz kabine koltuklarına kurulacaksınız ve sözlerinizi yerine getireceksiniz.
 
Bu arada bi hatırlatma yapmak isterim ki bu seçim sonuçlarına rağmen hükümeti kurma görevinden kaçarsanız, bu halk sizi 23 Nisan da bile yarım saatliğine olsun oturtmaz bir daha.
 
7 Haziran seçim sonuçların dan öyle umuyorum ki herkes kendine bir pay çıkarmıştır. Bu payı çıkaranlar içerisin de sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan da vardır.
 
Halk havaalanı, yol, hastane, okul yerine başka şeyler istiyor olmalı ki bu sonuçlar bunu gösteriyor.
 
Ayrıca hatırlatmadan geçemeyeceğim bir mevzu da kendi kanaatimi söylemek isterim ki Ak partinin özellikle doğu güneydoğu bölgelerinde çok fazla oy kaybetmesinin önde gelen sebeplerinden biri de Halkın temayül yoklamalarına rağmen aday dayatılmasına halkın tepkisi büyük oldu.
 
Son olarak Bir eğitim mücadelesi hatta Savaşı veren ve sınavlara hazırlanan Fethiye POLAT’a gücünün daim ve başarısının sonsuz olmasını dilediğimi belirtmek isterim.

arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.