Slayt Gösterisi

Dünya Zalimlere Yetmedi

Emperyalizm yeryüzündeki işgal ettiği veya edeceği ülkeleri kontrol etmekte zorlanınca gözünü yükseklere yani uzaya veya uzayın boşluğuna dikmeye başladı. Buralardan ülkeleri işgal etmeye, yönetmeye kontrol etmek için gece gündüz hesap yapmaktadır.

A
a

Bir Kısım iyi devletler ve iyi insanlar insanlığı faydasına çalışırken dünyayı sömürge haline getiren başta Amerika, İngiltere, Almanya ve uzantıları olan İsrail çetesi dünyanın temiz kanını emmek ve kirli kanı vermek için hiç boş durmazlar, hep şeytani hesap yaparlar.

Bunun için milyarlarca doları insanların faydasına değil, köleleştirmek kendilerine boyun eğdirmek ve ötekilerine bilerek veya bilmeyerek acı çektirmek için harcarlar.

Kimi haberleşme, kimi haber çekme, kimi haber aktarma, kimi yer altındaki zenginlikleri kontrol etme, kimi lazer silahlarını yönlendirmek için binlerce çeşit casus uyduları, kime göre aya kimilerine göre yükseklerde hava boşluğuna yerleştirmişler ve yerleştirmeye devam etmektedirler.

Bugün dünya yörüngesinde bin 957 adet aktif uydu bulunuyor. Maliyetlerin azalması, daha fazla ülkenin uzay teknolojilerine yönelmesi, yeni tür internet bağlantıları, bilimsel çalışmalar ve iletişimin diğer alanlarındaki kullanımı nedeniyle yakında bu sayı katlanarak artacak. Bu da yeni bir uzay yarışının başlama işareti olarak görülüyor ve her yıl hızla büyüyen ekonomik bir pasta olacağı anlamına geliyor. Özellikle bazı devletlerin ve şirketlerin uzay turizm ve uzay madenciliği alanlarında ciddi adımlar atacağı öngörülmekte. Uzayda lider en çok terör devletleri ve örgütleri destekleyen ABD görülmektedir. Uzayda sorumlu ve kurallı şekilde kullanımını savunan Endişeli Bilim İnsanları Birliği'nin (UCS) uydu veri tabanına göre sadece ABD'nin bile yörüngede 830 kayıtlı uydusu bulunuyor ve bu rakam ABD'yi takip eden bir sonraki 10 ülkenin toplam uydu sayısından fazla. Örneğin Çin'in 280 ve Rusya'nın 147 kayıtlı uydusu bulunuyor.

Uzaydaki varlığı karadakinden fazla olan bazı şaşırtan ülkeler de var. Bunlardan biri Lüksemburg. Kendi uzay ajansı olan bu küçük ülkenin Almanya, İspanya ve İtalya gibi devlerden çok daha fazla sayıda uydusu bulunuyor. Ayrıca özel şirketlere ait uyduların sayısı da dünyada askeri uyduların sayısından daha fazla olduğunu en azından kayıtlarda öyle göründüğünü belirtelim. 

Uzayda uydu sahibi 30 ülkeden biri olan Türkiye'nin 3’ü haberleşme, 3’ü gözlem olmak üzere 6 aktif uydusu var. Türkiye, son olarak 5 Aralık 2016’da askeri amaçla kullanılan ve yüksek çözünürlüklü görüntülemeye imkan veren GÖKTÜRK-1 uydusunu Fransız Guyanası’ndan fırlatmış ve 13 Aralık 2018’de uzay araştırmaları yapma amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde Türkiye Uzay Ajansı’nı kurmuştu.O uydular uzayda değil, alt yörüngede, Dünyanın içinde. Ayrıca Dünyadaki iletişimin %95'i karadan ve okyanusların altından geçen fiber kablolarla sağlanıyor.

Uzaya gitmek çocuk oyuncağı değil. İnsanlar hala uzayın uzunluğu alanı uzayda ne var ne yok gerçek anlamda bir bütün olarak bilgi sahibi değillerdir. Alemleri yaratan kontrol eden yöneten ve yönlendiren Allah kullarını uyarmaktadır.

Bu durum Rahman suresinde, "Ey insan ve cin toplulukları geçebilirseniz, geçin göklerin ve yerin bucaklarından. Üzerinize bir ateş topu,bir duman salınır da başaramazsınız. Ancak bir güçle olur." şeklinde açıklanıyor. Ne de kolay inanıyoruz gavura.

Allah yaratığı kullarına yeryüzüne yerleşin kargaşa çıkarmayın, hepinizin rızkını ben veriyorum açlık korkusuyla bir birinizi öldürmeyin uyarısına rağmen insanoğlu aklını ilahi mesaja değil nefsinin emrine vererek yeryüzünde ve gökyüzünün boşluğunda bozgunculuk çıkarır oldu.

Yaratan ilahi uyarısını şöyle yapar:
11-Bunlara, “Yeryüzünde fesat çıkarmayın” denildiğinde, “Biz ancak ıslah edicileriz!” derler.
12-İyi bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir. Fakat farkında değillerdir.
13-Onlara, “İnsanların inandıkları gibi siz de inanın” denildiğinde ise, “Biz de akılsızlar gibi iman mı edelim?” derler. İyi bilin ki, asıl akılsızlar kendileridir, fakat bilmezler.Allah adil ve kadirdir zulmü imtihan gereği zamana bıraksada hiç kimsenin yanına bırakmaz.
 

arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.