Slayt Gösterisi

Cumhuriyet Caddesi sürücülere işkence oldu

Değerli okuyucularım, bu yazım Bitlis’in Tatvan ilçe merkezindeki uluslararası D-300 karayolundaki sorun ve sıkıntıları kapsıyor. Bilindiği gibi Tatvan çarşı merkezini boydan boya kapsayan ve ilçenin en uzun, en işlek caddesi olan D-300 karayolu, Van’daki Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olan ve Tatvan’da bulunan Karayolları 112. Şube Şefliği kontrolündedir.

A
a

Cumhuriyet Caddesi bu kadar rezalet bir durumdayken, çok merak ediyorum acaba Karayolları 11. Bölge Müdürümüz bu yolu kullanıyor mu? Kullanıyorsa, adeta mezar halini almış bu çukurları acaba görmezden mi geliyor. Yoksa, Karayolları 112. Şube Şefliği bu durumu umursamıyor mu? Benim gibi bu durumu merak eden yüzlerce sürücü olduğu için ben bu konuyu kaleme aldım. Amacım, kurumu kötülemek değil, hizmet bekleyen vatandaşların ve sürücülerin sıkıntılarını dile getirmektir.

Uzun lafın kısası, Tatvan ilçe merkezinin girişinde bulunan Esentepe Mahallesi ile ilçe çıkışındaki Yeşilmezra Mahallesi ‘ne kadar olan mesafedeki yol üzerinde oluşan yüzlerce çukurun cefasını çekmek zorunda mı sürücüler? Uluslararası yol olan Cumhuriyet Caddesi üzerindeki yolun çift yönlü olarak boydan boya neredeyse çocuk mezarına dönmüş halini görmüyormusunuz?

Bölgemizde asfalt çalışması veya yamalama işlemi yapılabilmesi için havaların güneşli ve yolların kuru olması mı gerekiyor? Tabi ki de hayır, kimse kendi keyfini ön görüp, hiç kimseyi kandırmaya çalışmasın. ‘Asfalt, doğru teknik uygulanırsa her zaman dökülür ve bu çalışma her hava şartında yapılabilir. Asfalt sıcakta dökülecek olsaydı, Kanada ile İsveç ve Norveç gibi ülkelerde hiç asfalt dökülemezdi..’ Rusya ve Sibirya’da asfalt nasıl dökülüyormuş, bunu da araştırmak lazım.

Her şey bir yana, ülkemizin batı, iç ve güney kesimlerindeki yollarla bir kıyaslama yapalım. Biz vergimizi mi ödemiyoruz, yoksa hizmete mi layık değiliz? Yazık günah değil mi bu çukurlar yüzünden araçların yürür aksamlarının hasar görmesi ve yol işkencesi. İlgililerin çalışma yürütmesi için kazaların yaşanması ve birilerinin hayatını kaybetmesi mi gerekiyor.!

Belediye kış ayları boyunca karayolu bünyesinde olan Cumhuriyet Caddesi üzerinde aralıksız kar temizleme çalışması yürütüyor ve yaz ayları boyunca da yol temizliği ile orta refüj yeşillendirme çalışması yapıyor. Bunun haricinde hiçbir çalışmanın yapılmasına izin vermediğiniz ve bizimdir diyerek sahiplendiğiniz bu yolda güzel bir çalışma yürütün de insanlar biraz rahat etsin.

Karayolları 112. Şube Şefliği, öyle 2-3 ayda bir 3-5 çukura 5-6 kürek ıslatılmış mucur atmakla sağlıklı yol çalışma yürütülemez..!

Kalın sağlıcakla..


arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.