Çığlık Mazlumdan Geliyorsa, Alem Puşt Kesiliyor

Bizim Evcilleştirmiş Acılarımız Var. Eskiden “Çığlık Kürçe olunca, Âlem sağır oluyor” derdim, lakin artık şunu fark ettim ki çığlık mazlumdan geliyorsa âlem puşt kesiliyor. Hele hele bu çığlığın sahibi bir de Müslüman ise dünyanın vicdanı buz kesiyor.

A
a

Fransa da yaşanan ve insan vicdanının elbette reddedeceği bir eylemde 12 insanın katledilmesi olayı elbette istenmeyecek ve üzüntü vericidir. Ama kabul edilmesi zor olan şeylerden biride bu eylem sonrası dünya liderlerinin gidip Paris de kol kola yürüyüş yapmaları olmuştur. “Madem İnsan ölümlerinden bu denli rahatsız oluyorsunuz, Irak da 1 milyon, Suriye de 300 bin, Filistin de yakın zamanda 2 bin insan katledildi, O zaman aklınız, vicdanınız, Ruhunuz neredeydi” diye sorarlar adama. Daha acıları taze olan ve akıllara durgunluk veren bir katliamın yaşandığı Pakistan da 140 öğrenci kadın çocuk Aşırı dinci teröristler tarafından katledildi. O Malum dergi de ve O derginin Çanakçılığını yapan Cumhuriyet gazetesin de tek laf edilmedi. Hiçbir Avrupa ülkesinden bir kınama yada taziye mesajı gelmedi. Peki ölen insanların önemsenmesi için illa Avrupalı Hıristiyan yada Musevi olması mı gerekiyor?

Bu acıları, hem bu ülkenin insanı ve hem de Müslüman olan Sayın Başbakanın da, o Gereksiz ve kışkırtıcı yürüyüşe katılması, bana göre vicdanlarda infial yaratmıştır. Gerçi Sayın Başbakan “Dünya barışı için” orada olduğunu beyan olduğunu belirtmişti ama yine de o şuursuz ve jakoben anlayışın organize ettiği bu mide bulandırıcı görüntüde olması hoş değildi.

Ki bu olayın failinin yakalanarak sorgulanabilme imkanı varken yakın mesafeden defalarca ateş edilerek öldürülmesinin de arkasında başka niyetlerle organize edilmiş bir komplonun olma olasılığı da hayli yüksek.

Tüm bu yaşananlar bir yana da beni asıl rahatsız eden konu, Cumhuriyet gazetesinin inançlı insanları tahrik etmek adına, o malum derginin sayfalarını yayımlaması tamamen faşizanca ve gayri ahlaki olmuştur. Bu durumdan da anlaşıldığı gibi bu gazete asla bir basın gurubu değil, Ortadoğu ve ülkemiz üzerinde yapılan menfur hesapların aşağılık bir parçasıdır. Ve bu kirli oyuna karşın, tüm inançlı insanlar adına şunu söyleyebilirim ki “Herkesin bir hesabı varsa Allahın da bir hesabı var”

Neyse bu yaşanan olaylardan sonra umarım, ülkemizde de ölümleri protesto etmek için sokakta yürümek isteyenlere de müsaade edileceği ve gaz sıkmadan coplamadan demokratik tepkilerinin gösterileceği bir süreç başlar ve hatta kasten insan katliamlarının olmadığı bir gelecek dünyayı da ülkemizi de kapsar.

Temennilerim fazla iyimser oldu belki ama İnancımıza, Kutsalımıza ve değerlerimize bu denli açık hakaret ve saldırının yaşandığı bir dönemde, 1.6 Milyarlık Müslüman nüfusun sessiz kalmasını ve tepki vermemesini beklemek olsa olsa Ahmaklıktır. Bu konuda da söylenecek en güzel laf sanırım atalarımız tarafından çeşit çeşit söylenmiş. “ Hamama giren terler, Yazın yediğin hurmalar ………” gibi.

Vesselam


arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.