Slayt Gösterisi

Aile Muhabbeti

Her anne ve babanın kendi aile bireylerinin sanatçısı olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Ve bu sanatçıların sanat eserlerinin çocukları olduğunu biliyoruz. Aile bireyleri arasındaki sorun ve sıkıntıların tek bireye bağlı olmadığı ortak bir netice olduğu açıkça görüyoruz. Genellikle aile bireyleri arasında çoğu zaman iletişim sıkıntısı yaşanmakta ve bu sürekli hale gelmektedir.

A
a

İnsanlar sürekli kendisinden uzakta olan ya da kısa süreli bulunduğu ortamlardaki insanları memnun etmeye daha gayretli bir tutum içerisindedir. Bu durumu atlatan bireyler kendi aile ortamlarına girdikleri zaman, ya yorgun ya da günlük konuşma süresini doldurmuş bir şekilde evinde kendine ait köşesine çekilmektedir. Ya sonra! Bu durumu yaparken ve yaşarken sadece kendi koşullarını göz önünde bulundurur. Geldiği evde İlgi açlığı çeken bireylerin olduğundan habersiz eline TV kumandası, sırtına yastık, kahveden sipariş eder gibi eşinden ya da çocuğundan çay ve kahve istedikten sonra durgun yaşantısına devam eder.

Kısmi Bir anne ve babalara göre bir insanın fizyolojik ve barınma ihtiyacı karşılandıktan sonra bütün ihtiyaçları giderilmiş kabul edilir. Oysa bu sadece bir aldanılmışlık veya aldatılmışlıktan başka bir şey değildir. Yetişkin yaş seviyesinde bulunan ebeveynler veya doğal ismiyle eskiler iyi bilir. Önceki yıllarda elektrikler kesildiğinde; sohbetler edilir, masallar anlatılır, tekerlemeler söylenir ve muhabbetler edilirdi. Aile sohbetleri bu tür gecelerde maksimum düzeye ulaşırdı.

Günümüzde ise bu durum, elektrikler kesildikten sonra insanlarında elektriği kesilir bir duruma geldi Evde fişi çekilen bir televizyonun ara kablosu aile bireylerine bağlanmış gibi herkesin iletişim bağlantısı kesiliyor. Oysaki aile bağları bir arada iken kuvvetlenir; ayrı odada ve yataklarda akıllı cihazlarla değil. Zaman ayırmadığımız en ciddi kesim çocuklarımız biraz büyür ve biz söylenmeye başlarız. Sonra da deriz ki: bu çocuklar neden böyle oldu. Her şey bilim çağına döndü der dururlar. Haklı olabilirler. ‘’Bilgi Beş Harflidir Ama Beşte Dördü ilgidir’’ der Mümin Sekman. Her Şeyin çaresi ve başı ilgidir. Bu cümle, ilgi duymadığınız kimseyi sevemez ve ilgili olmadığınız hiçbir işte başarılı olamazsınızın açık ifadesidir.

Günümüzde çocuk suç oranlarında çok ciddi bir artış göstermekle beraber, çocukların da anne ve babalarına karşı şiddet ve saygısızlık olarak tabir edilen davranışları da artmaktadır. Anne ve babaların dinlemek ve zaman harcamak için çocuklarından uzak tuttukları her an; onlara da aynı durumu yaşamanın kaçınılmaz olduğunu ifade ediyor. Yani çocuklarına zaman ayıramayan anne ve babalara bugün kendi çocukları zaman ayırmıyor.

Ve en sonunda kullanılan cümle aynı: kime çekti bu çocuk derler cevap tekrar gayet açık ve net; ANNE VE BABALAR SİZİN BUGÜN KENDİNİZE ŞEFKATLE ÇEKMEYİP SARILMADIĞINIZ ÇOCUKLAR, HER GÜN SİZDEN UZAKLAŞMAKTADIR. Çünkü çocuklarınız sizi model alarak yaşıyor.

Çocuklarınızdaki olumsuz durum ve değişiklerden şikayet etmek yerine, o değişikliklerin ve olumsuz durumların, sizden de kaynaklanıp kaynaklanmadığını, dönüp sorun kendinize

Bir aile büyüğü der ki ‘’ NE ZAMAN SOFRADA TABAKLAR AYRILDI BİR DAHA AİLE MUHABBETİ KALMADI’’ Eşinizi ve çocuklarınızı, onlara zaman ayırarak konuşun anlaşın, dinleyin. dinlendirin.

SİZ ONLARA İYİ GİDİN, ONLARDA SİZE HER ZAMAN İYİ GELECEKTİR.

Sevdiklerinize zaman ayırmaya gayret etmezseniz, zaman sizi sevdiklerinizden ayırmak için daha da gayret edecektir.

 

arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.