Losev

Kürtler Suriye’deki Altın Fırsatı Değerlendirmeli

Videoyu Aç Kürtler Suriye’deki Altın Fırsatı Değerlendirmeli
A
a

Kürdistan Bölgesi Başkan Mesut Barzani, yeni kurulan Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-S) Başkanı Suud Mele ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kürdistan Bölgesi Başkan Mesut Barzani, yeni kurulan Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-S) Başkanı Suud Mele ve beraberindeki heyeti kabul etti.
 
Başkan Barzani, Suud Mele ve beraberindeki heyete ‘Kongrede çıkan sonuçları koruyun. Birbirinize kardeşlik hukuku içerisinde ve Kürtlerin haklı davası çerçevesinde davranın’ dedi.
Selahaddin’deki Başkanlık Konutu’nda gerçekleşen görüşmede, Suud Mele, partinin kurulmasına öncülük eden Başkan Barzani’ye teşekkür ederek, ‘Kürt halkının davası için mücadele edeceğimize dair size söz veriyoruz’ ifadesini kullandı.
 
Başkan Barzani de yeni partiyi hayata geçirdikleri için misafir heyeti tebrik etti. Suriye Kürdistan Demokrat Partisi’nin kurulmasını ‘başarı’ olarak değerlendiren Başkan Barzani, heyete, ‘Suriye’de Kürt halkının eline geçen altın fırsatın heba edilmesine fırsat vermeyin’ tavsiyesinde bulundu.
 
Başkan Barzani konuşmasının devamında, Kürdistan Bölgesi Yönetimi olarak yeni partiye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade ederek, ‘Suriye Kürtlerinin kendi aralarında alacakları her kararı destekleyeceğiz. Kürdistan halkının geleceği aydınlıktır ve umut vericidir. Bölge ve dünyadaki konjonktür, Kürdistan halkının lehinedir. Hepimiz, bu fırsatlardan istifade etmeliyiz' değerlendirmesinde bulundu.(basnews)



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.