Losev

Kongreya Jınên Azad (KJA) Bitlis'te Basın Toplantısı Düzenledi

Videoyu Aç Kongreya Jınên Azad (KJA) Bitlis'te Basın Toplantısı Düzenledi
A
a

Bitlis’te Kongreya Jinen Azad(KJA) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için DBP İl Binasında Basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısına DBP Bitlis Belediye Eş Başkanı Nevin Daşdemir Dağkıran ,DBP Bitlis İl Eş Başkanı  Leyla Aysal ve Kongreya Jinen Azad( KJA) Üyeleri katıldı.
 
Toplantıda basın metnini Okuyan KJA üyesi Nevin İşlek Koban’é direnişi Kobani zaferinin Kadın açısından büyük başarı olduğunu belirterek “21.yy Barış demokrasi ve özgğrlük değerlerinin yükselişinin başarısıdır. Koban’é  direnişi sadece kürt halkının değil,tüm Dünya kadınlarının geleceğini belirleyen direniştir. Orta doğuda her etnik kökenden faşizme karşı yaşamlarını hiçe saymışlardır. Arinler,Kaderler, Sibeller, Nigarlar ve renginler kadın mücadelesini yükseltmişlerdir. Kadınlar olarak tarihi direniş sürecinde her alanda örgütlü çalışmalarımız devam edecektir. Koban’é zaferinin coşkusu ile 8 Mart dünya emekçi mücadele ve dayanışma gününü karşılayan KJA‘nın Örgütlenmesini yaptığı çalışmalar tüm gücümüzle aktif katılım sağlanacaktır.”dedi.
 
Ardından kısa bir konuşma Yapan Dağkıran  Özgürlük savaşçıları olan YPG_YPJ savaşçılarını selamlayarak , 8 Martta kadın katliamına kimsenin sessiz kalmaması  için çağrı yaptı ve yapılacak olan programlara  kadınları davet etti. Ve ardından Yapılacak olan programlar açıklandı
 
1 Mart Tatvan da 2 Mart Hizan’da 3 Mart Tatik’de  4 Mart Mutki, ve  Ahlat da 5 Mart Adilcevaz’da 6 Mart Norşen de,7 Mart Bitlis’te programlar olacaktır.
Kaynak : Bitlis Haber13 / Uğur Yılmaz

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.