Losev

DBP Bitlis İl Yönetiminden basın açıklaması

Videoyu Aç DBP Bitlis İl Yönetiminden basın açıklaması
A
a

Abdullah Öcalan’ın mevcut durumundan kuşkulu olduklarını bildiren DBP Bitlis İl Yönetimi Bitlis merkezde bulunan Ulu Cami önünde basın açıklaması yaptı.

Darbe girişiminden sonra, “Abdullah Öcalan'ın iyi olduğunu söyleyenler, Cizre'de gençleri diri diri yakanlardır, kentlerimizi talimatları ile yerle bir edenlerdir” denilen basın açıklamasında, Kürt halkının büyük bir öfke içinde olduğu belirtilerek; Öcalan'ın durumu netleşene kadar sokaklarda olacaklarını söylediler.
 
Basın açıklamasını okuyan Metin Yasak, Abdullah Öcalan'ın tecrit koşullarına son verilmesi konusunda iktidarı ve yetkilileri uyardıklarını belirterek şunları söyledi:
“Bütün bunlardan daha fazla bizim ve halkımız için tedirginlik oluşturan, risk oluşturan her şeyden önce Abdullah Öcalan’ın durumudur.  Ancak şunu iyi biliyoruz; bize iyi olduğu bilgisi verenler işte Cizre'de insanlarımızı, 200 gencimizi diri diri yakan, kentlerimizi yerle bir eden ve talimatını veren insanlardır, halkımıza her türlü zulmü ve baskıyı geliştiren kesimlerdir. O yüzden kesinlikle bu verilen bilgi tatmin edici bir bilgi değildir. Bu hükümet ve devletin ilgili birimlerince iletilen bilgi tedirginliğimizi ve kaygılarımızı gidermiş değildir. O yüzden en hassas olduğumuz ve ülkenin geleceği açısından da en hassas olunması gereken konu Abdullah Öcalan’ın durumu, yaşam ve sağlık koşullarıdır."
 
"Biz kesinlikle ciddi tedirginiz"
 
Basın metnini okuyan Metin Yasak son olarak şunları söyledi:
“Öcalan yaptığı son görüşmelerden birinde heyetimize darbeciler yanı başımızdadır, bir adım ötemdeler demişti. O yüzden bizim bu konudaki kaygımız büyüktür. Bu konudaki ısrarımızı sürdürüyoruz ve halkın bu konudaki kaygılarını belirtiyoruz. Bir an önce Abdullah Öcalan’ın ailesi, avukatları veya herhangi bir heyet ile görüşmesinin sağlanması gereklidir. Temel talebimiz budur. Bu olmadığı sürece kaygımız ortadan kalkmayacaktır. Halkımız haklı kaygılarını daha somut ifade edeceklerdir. Çünkü ülke ciddi bir kaos ortamından geçiyor. Bu ortamda, egemenlerin iç iktidar kavgası olabilir ama Kürtler mesele olduğunda en rahat hedef haline gelen kesim oluyoruz. O yüzden Öcalan ailesi, avukatları ya da bir heyet ile görüşmeli. Aksine ortaya çıkacak olan sonuçlardan AKP sorumlu olacak. Öcalan'dan güvenilir kaynaklardan kesin, net, somut bilgi gelene kadar bizim için temel gündem olacaktır ve halk olarak seferberlik içinde olacağız.”
Kaynak : Bitlis Bülteni13

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.