Losev

Konak Meclisi'nden İki Örnek Karar

Videoyu Aç Konak Meclisi'nden İki Örnek Karar
A
a

Konak Belediyesi’Nin Haziran Ayı İkinci Olağan Meclis Toplantısından İki Güzel Karar Birden Çıktı. Meclis Üyelerinin Oy Birliğiyle Belediyeye Ait Beş Butik Müzede Uygulanan Giriş Ücretleri Kaldırılırken, Belediye Başkanı Sema Pekdaş’In Kağıt İsrafını Sona Erdirmek Adına Sunduğu Öneri Üzerine Meclis Gündem Metinlerinin Kağıt Yerine Elektronik Ortama Taşınmasına Karar Verildi.

Konak Belediyesi’nin Haziran ayı ikinci olağan meclis toplantısından iki güzel karar birden çıktı. Meclis üyelerinin oy birliğiyle Belediyeye ait beş butik müzede uygulanan giriş ücretleri kaldırılırken, Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın kağıt israfını sona erdirmek adına sunduğu öneri üzerine meclis gündem metinlerinin kağıt yerine elektronik ortama taşınmasına karar verildi.
Konak Belediyesi, Haziran ayı meclis toplantılarının ikinci oturumu Belediye Başkanı Sema Pekdaş başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşüldüğü meclis toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen raporlar oylandı. Konak Belediyesi’ne ait beş butik müzeye girişlerde alınan ücretlerin kaldırılmasına yönelik verilen komisyon raporunu, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Böylelikle Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, İzmir Mask Müzesi, Neşe ve Karikatür Müzesi, Radyo ve Demokrasi Müzesi ile Kadın Müzesi’ne girişlerde alınan ücretler kaldırılmış oldu. Pazartesi günü dışında haftanın altı günü açık olan müzelerde girişlerde tam bilet için 4 TL, öğrenci için ise 2 TL ücret alınıyordu.
KAĞIT İSRAFINA SON
Konak Belediye Meclisi’nin aldığı bir diğer önemli karar da meclis toplantılarında kağıt israfını önlemek adına oldu. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın önerisiyle her meclis toplantısında meclis üyelerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanan ve meclis toplantılarında bastırılarak dağıtılan meclis gündem metinlerinin elektronik ortama taşınmasına karar verildi. Başkan Sema Pekdaş, toplantılarda kullanılan kağıtların hem israf yarattığı hem de çevreye zarar verildiği gerekçesiyle bundan sonra gündem maddelerinin meclis üyelerine e-posta yoluyla iletilmesini önerdi. “Bir çevre yoksa yaşamak da mümkün değil” diyen
Pekdaş sözlerini şöyle sürdürdü:
“Meclis toplantılarında kullandığımız, üzerinde gündem maddelerinin yazılı olduğu kağıtlar okunduktan sonra atılıyor. Bu hem kağıt israfı hem de çevreye zarar vermek demek. Bundan sonra meclis gündemini mail yoluyla iletme yoluna giderek hem daha hızlı ve sağlıklı bir karar alma süreci yaşayacağız hem de çevreyi koruyacağız.”

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.