Losev

Kobanê'de IŞİD'li 42 Terörist Öldürüldü

Videoyu Aç Kobanê'de IŞİD'li 42 Terörist Öldürüldü
A
a

IŞİD'in Kobanê'ye üç cepheden saldırıları devam ederken, dün gece çıkan çatışmalarda 42 IŞİD'linin öldüğü belirtilirken, kantonun batısında bulunan Çeloğlu köyü ise, çetelerin elinden aldı.

Kobanê Kantonu'na yönelik saldırılarını artıran IŞİD'e YPJ ve YPG'nin dün gece karşılık verdiği belirtildi. YPJ ve YPG'lilerin kantonun güneyinde yer alan Cehdê köyünde iki IŞİD merkezi üssünü imha ettiği kaydedildi. YPG'nin Xurus ve Cehdê köyleri arasındaki operasyonunda 5 çete üyesi öldürülürken, çok sayıda çete üyesinin de yaralandığı öğrenildi. Kantonun batı cephesinde yer alan Aşağı Şexhler köyünde bulunan IŞİD merkezlerinden biri de imha edilirken, burada 8 IŞİD üyesinin öldürüldüğü ve silahlarına el konulduğu belirtildi. Çetelerin yiyecek ambarının da imha edildiği operasyonda, yaralıların da olduğu ifade edildi. YPJ ve YPG'nin bu operasyonlarından devamı olan Şeyh Berho köyünde 15 IŞİD üyesinin öldürüldüğü kaydedildi. Gaddaş köyünde 11, Jıdeydê köyünde ise 3 çete üyesinin öldürüldüğü belirtildi.
 
IŞİD'in elinde bulunan Çeloğlu köyünü alan YPJ ve YPG, Beyadiye köyü önlerine kadar yaklaştı. Doğu cephesinde devam eden çatışmalar gece boyunca sürerken, bu cephede daha çok tank ve havan atışları yapıldığı görüldü. YPJ ve YPG'nin Kobanê'de yaşamını yitirenler için başlattığı operasyonlar devam ederken, sıcak çatışmaların hala sürdüğü öğrenildi.



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.