Losev

Kobanê'de Gençler Bir Tugay Daha Kurdu

Videoyu Aç Kobanê'de Gençler Bir Tugay Daha Kurdu
A
a

IŞİD'in 2 Temmuz'dan bu yana saldırıları altında olan Rojava'nın Kobanê kenti için ilan edilen seferberliğe yanıt veren Kürt gençleri bir tugay daha kurdu.

IŞİD saldırılarına karşı seferberlik çağrısına yanıt veren yüzlerce genç, Kobanê'ye giderek YPG ve YPJ saflarında yerini alıyor. Batı Kürdistan dışında Kürdistan'ın diğer parçaları ve yurtdışından gelen gençlerin sayısı da giderek artış gösteriyor. Geçtiğimiz hafta bir tugay kuran Kürt gençleri yeni katılımlar nedeniyle ikinci tugaylarını da ilan etti. Yaklaşık 100 Kürt genci ve 3 taburdan oluşan "Şehit Hogır Tugayı"nın kuruluşu bugün bir basın açıklaması ile ilan edildi.

YPG ve YPJ saflarında kurdukları tugay adına Kürtçe ve Türkçe açıklama yapılırken, Türkçe açıklamayı okuyan Cıwan Türko, yıllardan bu yana Ortadoğu'da yaşanan kirli politikalara artık göz yummayacaklarını ve yaşanan haksızlığa karşı tavır almak için Kobanê'ye gelerek savaşma kararı aldıklarını söyledi. Emperyalist güçlerin Ortadoğu eksenli politikalarının yanlış bulduklarını kaydeden Türko, "Emperyalist güçlerin beslediği ve desteklediği IŞİD'e karşı savaşmaya geldik. Kürt hareketinin onurlu Rojava direnişine destek olmak için buradayız" dedi.

Barış ve özgürlük hayallerini gerçekleştirmek adına gereken her şeyi yapacaklarının altını çizen Türko, "Türkiye'de gösterilen yalan yanlış her şey ortadadır. Yalana karşı herkesi uyanmaya davet ediyoruz. Önderliğimizin yaptığı seferberlik çağrısına karşı tüm gençleri YPG ve YPJ saflarına yer almaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu. YPG ve YPJ saflarında yer almaktan gurur duyduklarını ifade eden Türko, Ortadoğu'nun onur savaşının Kobanê'de yaşandığını ve herkesi onurlu olmaya davet etti. Yapılan açıklamanın ardından gençler, "Bijî Serok Apo", "Biji berxwedana YPG" ve "Bijî berxwedana Kobanê" şeklinde sloganları attı.



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.