Losev

İslam Dakiki: Birlik Olma Zamanı Geldi

Videoyu Aç İslam Dakiki: Birlik Olma Zamanı Geldi
A
a

Musul Barajı çevresinde IŞİD çetelerine karşı çatışmada yaralanan peşmerge komutanlarından Zaxolu olan İslam Dekiki, son bir haftada Musul Barajı çevresinde 100 çete mensubu öldürdüklerini ve barajı IŞİD'in ellinde kurtardıklarını anlattı.

Kürtlerin artık tek dil, yürek ve ruh haline gelmeleri gerektiğini belirten Dekiki, iyileşir iyileşmez IŞİD'e karşı savaşmak üzere tekrar cepheye gideceğini söyledi. - See more at: http://www.hurbakis.net/content/isid-saldirisinda-yaralanan-pesmerge-komutani-birlik-olma-zamani-geldi#sthash.LAeP3eqb.dpuf
Kürtlerin artık tek dil,yürek ve ruh haline gelmeleri gerektiğini belirten Dekiki: iyleşir iyleşmez IŞİD'e karşı savaşmak üzere tekrar cepheye gideceğini söyledi.
Kürtlerin artık tek dil, yürek ve ruh haline gelmeleri gerektiğini belirten Dekiki, iyileşir iyileşmez IŞİD'e karşı savaşmak üzere tekrar cepheye gideceğini söyledi. - See more at: http://www.hurbakis.net/content/isid-saldirisinda-yaralanan-pesmerge-komutani-birlik-olma-zamani-geldi#sthash.LAeP3eqb.dpuf


IŞİD çetelerinin Rojava'ya dönük saldırılarının ardından Irak'ın bazı kentlerini işgal edip, binlerce yıldır yaşadıkları topraklarda kadim Êzidî halkını katliamdan geçirmesi, yaşanan tarihsel trajediyi derinleştirmekle birlikte bugüne kadar parçalanmışlık içerisinde olan Kürtler arasındaki ruh birliğini de açığa çıkardı.
 
Oluşturulan Şengal Savunma Birlikleri, IŞİD çeteleri ile savaşmaya devem ederken, Şengal ve Musul Barajı bölgelerinde bu çetelerle girilen çatışmalarda ağır yaralanan 3 peşmerge Cuma günü Batman'a getirilerek özel bir hastanede tedavi altına alındı. Yaralananlardan biri olan 400 kişilik bir peşmerge taburunu komuta eden İslam Demiki (59), karnından aldığı kurşunla nedeniyle geçirdiği ameliyat sonrası hayati tehlike eşiğini atlatabildi.
40 yıldır peşmergelik yapan Demiki, hasta yatağında IŞİD çeteleriyle girdikleri çatışmayı anlattı.
 
100 IŞİD üyesini öldürdük
 
IŞİD'e karşı ilk Şengal'de savaştıklarını daha sonra ise Musul Baraj çevresinde IŞİD çeteleri ile günlerce süren çatışmaya girdiklerini belirten Demiki, sonunda çeteleri bölgeden temizlediklerini söyledi. Ardından eski Musul'a yakın bir yerde çıkan şiddetli çatışmalarda kanas kurşunuyla yaralandığını söyleyen Demiki, "Orada bütün çeteleri öldürdük. Kimse kalmadı orada. IŞİD'e karşı savaşmamız bütün Kürdistan halkları ve Kürt halkını kurtarmak içindir. Her şeyden önce Kürt halkının kurtuluşu bizim için önemliydi. Dört parça Kürdistan'ın özgürleşmesi için kanımızı dökmeye hazırız. Zulme karşı savaşmaya hazırız" dedi.
 
'Kürtlerin özgür olma zamandır'

 
Kürtlerin birliği üzerinde duran Demiki, "Kürt halkı ve güçleri var oldukça hiçbir düşman Kürdistan'ı alamayacaktır. Biz Kürtler gücümüz herkese karşı yeterlidir. Kürdistan dört parçada bütün düşmanlarına karşı savaşmaya hazırdır. Kürtlerin özgür olma zamanıdır" diye konuştu.
 
'İyileştikten sonra savaşmaya tekrar hazırım'

 
Demiki, çok sayıda Êzidînin katledilmesine yol açan peşmergelerin Şengal'deki çekilmesi hakkında da konuştu. Oradaki peşmergelerin neden geri çekildiğini bilmediğini ifade eden Demiki, bu konuda şunları söyledi: "Hiçbir güçle sorunumuz yoktur. Ama halen Şengal'de peşmergenin geri çekilmesine anlam veremedim. Şengal bizim için çok önemlidir. Şengal halkı ile kardeş bir aileydik. En kısa zamanda Şengal'n kurtulacağı ve özgürleşeceğini de göreceğiz. İyileştikten sonra tekrar cephede savaşmaya hazırım. Gidip Kürt halkını savunacağım. Tam da bu dönem kardeşlik dönemidir. Tek çaremiz bir ve beraber olmak. Biz Kürtlerin düşmanları çoktur buna göre hareket etmeliyiz. Bu düşmanı da (IŞİD) imha etmemiz lazım, çünkü çok kötücül bir düşmandır. Tek dil, yürek ve ruh olmamızın zamanıdır."



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.