Losev

Hozan Mizgin Tatvan'da Anıldı

Videoyu Aç Hozan Mizgin Tatvan'da Anıldı
A
a

Tatvan ilçesinde, 1992 yılında çıkan çatışmada yaşamını yitiren PKK'li sanatçı Gurbet Aydın (Hozan Mizgîn) yaşamını yitirişinin 22'nci yıldönümünde anıldı.

MEYA-DER Bitlis Şubesi önceliğinde, 1992 yılında çıkan çatışmada yaşamını yitiren PKK’li sanatçı Gurbet Aydın (Hozan Mizgin), ölüm yıldönümünde Tatvan ilçesi Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan mezarı başında anıldı. Anmaya, çok sayıda yurttaşın yanı sıra HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Eğitim Sen Tatvan Şubesi yöneticileri, HDP ve BDP’li yöneticiler, İHD Bitlis Temsilcisi Hasan Ceylan, Bitlis Belediye Eş Başkanı Nevin Daşdemir Dağkıran, Mutki Belediye Eş Başkanı Esma Gümüş, Hizan Belediye Eş Başkanı Ruken Yıldırım, Yolalan Belde Belediye Eş Başkanı Feremez Aydın, Ovakışla Belde Belediye eş başkanları Ahmet Demir ve Nevin Karakoç, BDP Güroymak Belediye Eş Başkan Adayı Nazime Arvas ve Aydın’ın ailesi katıldı. PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın ve "Şehit namirin" pankartının taşındığı anmada polisin aldığı yoğun önlem dikkat çekti.

’Mizgin özgürlüğün ve demokrasinin sesi oldu’

Saygı duruşuyla başlayan anmada konuşan MEYA-DER Bitlis Eş Başkanı Nihat Karababa, "Şehit arkadaşımız düşmanın eline düşmemesi için kendi yaşamına son verdi. Mizgin arkadaş, yoldaşlığı, türküleri, sanatı ve kültürüyle özgürlüğün ve demokrasinin sesi oldu. Mizgin arkadaş şahsında tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz" dedi. Karababa’ın ardından konuşan BDP Bitlis Başkanı Mehmet Can Demir ise, Kürtlerin özgürlüğü için yaşamını yitirenlerin, onurlu bir şekilde mücadele ettiğini söyledi. PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın başlatmış olduğu süreç sonucunda bir yılı aşkındır ölümlerin olmadığını dile getiren Demir, mücadele uğruna yaşamını yitirenlere daha güçlü sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaptı.

’Kürt halkı verdiği mücadele sonucunda özgürlüğe kavuşacaktır’

Demir’in ardından konuşan HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu da Aydın’ı anarak, Kürt mücadelesindeki yerine işaret etti. En son konuşan Aydın’ın ablası Şükran Akış ise, anma etkinliğine katılan herkese teşekkür ederek, "Bütün Kürdistan şehitleri önünde saygıyla eğiliyorum. Kürt halkı, ümitsiz ve kimsesiz değildir. Kürt halkı her zaman başı diktir ve verdiği mücadele sonucunda da özgürlüğüne kavuşacaktır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kadınlar Aydın’ın mezarına getirdikleri gülleri ekti.

Kaynak : DİHA

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.