Losev

Hizan Jandarma Komutanlığından Anlamlı Seminer

Videoyu Aç Hizan Jandarma Komutanlığından Anlamlı Seminer
A
a

Hizan Jandarma Komutanlığının başlattığı "Aile İçi Şiddet ve Çocukları Okula Kazandırma" Projesi kapsamında, köylü kadınlara yönelik Kürtçe seminer veriliyor.

Hizan İlçe Jandarma Komutanlığı'nca görevlendirilen ve iyi derecede Kürtçe bilen kamu personellerince kadınlara "aile içi şiddet", "çocuk yaşta evlendirme" ve "kız çocuklarının okula gönderilmesi" konularında Kürtçe seminerler düzenleniyor.

İlk olarak Gayda köyünde uygulanmaya başlayan proje kapsamında, 75. Yıl Abidin İnan Gaydalı Yatılı Bölge Okulunda program düzenlendi.

Kaymakam Sedat İnci, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Bostan, kurum amirleri ve kadınların katıldığı programda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan uzmanlarca "aile içi şiddet ve çocukları okula kazandırma" konuları ele alındı.

Anlatılanların, müftülükte görevli imam Necmettin Özgür tarafından Kürtçe olarak tercüme edildiği programda konuşan Kaymakam İnci, kadına yönelik şiddetin ortak bir sorun olup yalnızca özel alanda değil, toplumsal ve kamusal alanda da yaşandığını söyledi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.