Losev

Hizan ilçesinde çatışma 1 uzman çavuş hayatını kaybetti

Videoyu Aç Hizan ilçesinde çatışma 1 uzman çavuş hayatını kaybetti
A
a

Alınan bilgilere göre Hizan ilçesinde 21:00'da askerler ile PKK mensupları arasında çatışma çıktığı bildirildi.

Askeri aracın geçişi sırasında PKK'lılar tarafından ormanlık alandan roketatar ve uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu 1 uzman çavuş hayatını kaybetti, 1 kornucu da yaralandı.

Hizan'a yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Nazar bölgesinde meydana gelen çatışmada ormanlık alana gizlenen bir grup PKK'lı , saat 21.10 sıralarında zırhlı askeri aracın geçişi sırasında roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıya askerler anında karşılık vererek çatışma çıktı. PKK mensuplarının açtığı ilk ateş sırasında 1 uzman çavuş hayatını kaybetti, 1 korucu da yaralandı. Çatışmadan sonra bölgede, takviye birliklerle geniş çaplı operasyon başlatıldı.

VALİ ÇINAR'DAN ÇATIŞMA İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, yaptığı açıklamada, "Hizan'ın Nazar bölgesinde güvenlik güçlerimizce sürdürülen operasyonda, terör örgütü PKK mensuplarınca açılan ateş sonucu bir jandarma uzman çavuş şehit oldu, bir geçici köy korucusu da hafif yaralandı. Bu bölgede operasyon yürüten güvenlik güçlerimize öğlen saatlerinde de taciz ateşi açılmıştı. Saldırı düzenleyen teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı" dedi.
Kaynak : Bitlis Haber13 / Haber Merkezi

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.