Losev

Hizan'da Kitap Kampanyası Düzenlendi

Videoyu Aç Hizan'da Kitap Kampanyası Düzenlendi
A
a

Hizan Kaymakamı İnci, kampanyaya destek verdi. Hizan ilçesinde yaşayan Önder Yaman, 4 ay önce "Okumayan Kalmasın" sloganıyla başlattığı kampanyayla topladığı kitapları sergiledi.

Hizan Kültür Merkezinde düzenlenen serginin açılışında konuşan İlçe Kaymakamı Sedat İnci, topladığı kitaplarla kampanyaya kendisinin de destek sunduğunu belirterek, bundan sonra da destekte bulunacağını söyledi.

"Hizan gibi bir yerde kitap okuma alışkanlığı olmayan bir toplumuz" diyen İnci, şöyle konuştu:

"Güvenlikçi arkadaşımızın kampanyaya zaman ayırması, kurumları ve insanları ziyaret ederek, toplumsal ve sorumluluk gerektiren bu projeyi tek başına yürütmesi takdire şayandır. Memur ve esnafın, kampanyaya destek sunması çok önemli. Bu yapıldığında insanlar asıl bu işin farkına ve önemine varır. Çünkü kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve çocuklara kitap okutulmasını sağlamak bir devlet görevi değil. Velilerin ve esnafın vereceği bir kitap, bizim vereceğimiz 100 kitaptan daha değerlidir. Önder Yaman, bu anlamda binlerce kitap topladı."

Bu kitapların tamamının Yaman çabası sonucu toplandığını bildiren İnci, ilçede ilk defa bu kadar geniş kapsamlı kitap toplama kampanyası düzenlendiğini belirtti.

İnci, "Başta Yaman'ı ve kampanyaya destek veren bütün kamu kurumlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Yaman ise 4 ay önce "Okumayan Kalmasın" sloganıyla başlattığı kitap toplama kampanyasıyla hedefine ulaştığını ifade etti.

Topladığı kitaplarla kütüphanesi bulunmayan köylerdeki okullara kütüphane açacaklarını ve mevcut kütüphaneleri de zenginleştireceklerini vurgulayan Yaman, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"4 ayda topladığım 5 bin kitabı bugün sergiledim. Sergimizin açılışına katılan kaymakamımız da topladığım kitap sayısı kadar kampanyaya kitap desteğinde bulunacağını söyledi. Bu destekle kitap sayımız 10 bine çıkacak ve kampanyamız bundan sonra da devam edecek. Kampanyamıza destek verenlere ve Marmara Üniversitesi Değişim Yönetimi Kulübüne teşekkür ediyorum."

Açılışa Komando Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kadir Duvan, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Şahin Koçi, İlçe Kızılay Şube Başkanı Sebil Yamam, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.