Losev

Hizan'da 16 Yaşındaki Çocuğun Dağa Gönderildiği İddiası

Videoyu Aç Hizan'da 16 Yaşındaki Çocuğun Dağa Gönderildiği İddiası
A
a

Hizan ilçesinde yaklaşık 35 gün önce, "Okula gidiyorum" diye evden ayrılan 16 yaşındaki Vedat Aydın’ın bulunması için ailesi Hükümet Konağı önünde çadır kurdu.

Gözyaşları içinde Selahattin Demirtaş’a seslenen anne, "Ellerini vicdanlarına koysunlar, benim çocuğumu geri göndersinler" dedi. Yaklaşık 35 gündür kendisinden haber alınamayan Vedat Aydın’ın annesi Leman Aydın, oğlunun bulunması için ellerinden geleni yaptıklarını ancak bugüne kadar herhangi bir gelişme yaşanmaması nedeniyle hükümet konağı önüne çadır kurduklarını söyledi. Oğulları Vedat Aydın’ın terör örgütü tarafından kaçırıldığını iddia eden aile, çocukları gelinceye kadar burada eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

Anne Leman Aydın, kaybolduğu gün oğlunu Sabah uyandırıp her zamanki gibi okula gönderdiğini anlatarak, "Gidiş o gidiş, bir daha oğlumu görmedim. Başbakana, Emine Erdoğan’a sesleniyorum, Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Oğlumu kandırdılar, dağa gönderdiler. 35 gündür haber alamıyoruz. Onu aramak için her yere gittik, aradık, bulamadık. Sonunda bu çareye başvurdum. Oğlum gelene kadar bu eylemi sürdüreceğim. Analar ağlamasın. Barışı istiyorum. Oğlum 16 yaşında ve astım hastasıdır. Okula gittiğinde hocalar, ‘Senin oğlun çok öksürüyor, o nedenle ders anlatamıyorum’ diyorlardı. Çok hastaydı. Benim oğlum daha çocuk. Ekmeğin arkasından ağlayan bir çocuktu daha. Bu yaştaki çocuğun iradesi olur mu? Çocuğumu kandırıp zorla dağa gönderdiler. Ben çocuğumun kokusunu gömleğinden alıyorum. Onun gömleğini koklayarak teselli buluyorum. Allah evlat acısını hiçbir ana babaya yaşatmasın. Selahattin Demirtaş’a sesleniyorum. Onun da çocuğu var. Ellerini vicdanlarına koysunlar, benim çocuğumu geri göndersinler. Onların ayaklarını ellerini öpüyorum. Oğlumu istiyorum. Yardımcı olsunlar bana” diyerek gözyaşı döktü.

OĞLUMUN GELMESİ İÇİN HERKESTEN YARDIM BEKLİYORUM

Oğlumun gelmesi için herkesten yardım bekliyorum” dedi. Baba Mehmet Emin Aydın ise, oğlu Vedat’ın PKK’nın elinde olduğunu iddia ederek şunları söyledi:

“Benim çocuğum 35 gündür kayıptır. Bu süreçte gitmediğim kapı kalmadı. Sonuçta çocuğumun PKK’nın elinde olduğunu anladık. Vedat liseye giden hasta bir öğrenciydi. İl başkanlarına, il encümenlerine, belediye başkanlarına gittik. Her yeri aradık, bir sonuç alamadık. Bunun sonucunda hiçbir sonuç alamadığımız için bu eyleme başvurduk. Örgüt liderlerine sesleniyorum. Çocuğum gelmeden bize yaşam haramdır. Benim çocuğum hasta ve daha 16 yaşında. Çocuğun iradesi yok. Bundan dolayı yardım istiyoruz. Bu eylemimiz çocuğumuz dönene kadar devam edecek. Eşim defalarca intihara kalkıştı ve ben defalarca buna engel oldum. Çocuğum gelmezse daha büyük acılar yaşayacağımıza eminim. Biz kimseden şikayetçi değiliz. Sadece çocuğumuzu istiyoruz. Yetkili herkesten yardım bekliyoruz.”

Kaynak : Haberler

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.