Losev

HDP Bitlis Milletvekilleri Kimdir Tanıyalım

Videoyu Aç HDP Bitlis Milletvekilleri Kimdir Tanıyalım
A
a

7 Haziran Milletvekilliği seçimlerinde, Bitlis’i 25. dönemde temsil edecek olan HDP'nin milletvekilleri kesinleşti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bitlis’te oyların büyük bir bölümünü alarak 2 milletvekili çıkardı. HDP’nin 1. Sıra milletvekili adayı bayan adayı Mizgin Irgat ile 2. Sıra milletvekili adayı Mahmut Celadet Gaydalı Bitlis’in yeni milletvekilleri oldu. İki aday'da Bitlis Hizan İlçesinden
 
Mizgin Irgat kimdir ?
 
Mizgin Irgat, 1978 yılında Bitlis Tatvan da dünyaya geldi. Karşıyaka İlk Okulu ve Orta Okulundan sonra Tatvan Atatürk Lisesindeki eğitimine devam ederken 1993 yılında gözaltına alındı, yoğun siyasi baskı ve bölgede yürütülen zorunlu göçertilme politikası sonucu 1993 yılı sonlarında İzmir iline göç etmek zorunda kaldı. Ardından çalışmalarına ve eğitimine devam eden Mizgin Irgat 2003 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra İzmir ilinde serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Mizgin Irgat avukatlığın yanı sıra, özgün kadın çalışmalarında, muhalif bir çok sivil toplum örgütünde, inisiyatiflerde ve platformlarda çalışmalar yürüttü. Mizgin Irgat, başta İzmir ilindeki olmak üzere birçok siyasi ve toplumsal davaların avukatlığını üstlendi.  İzmir ili Konak ilçesinde 2009 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı oldu. Mizgin Irgat'ın başarılı seçim çalışmasının dikkat çektiği bu seçimlerde, DTP Konak ilçesinde yüksek bir oy alarak 3. parti oldu. Aynı zamanda Abdullah Öcalan'ın da avukatlığını yapan Mizgin Irgat, çalışmalarına ve avukatlık mesleğine devam ederken yılı Kasım ayında, Öcalan'ın avukatlarına yönelik 'KCK' adı altında yapılan operasyonda avukat meslektaşıyla beraber gözaltına alınıp bir kez daha tutuklandı.  2 yıla yakın bir süre İstanbul Bakırköy Cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra Haziran ayında tahliye edildi. Tahliye olduktan sonra siyasi ve mesleki çalışmalarına devam eden Mizgin Irgat, bir süre Halkların Demokrasi Partisi İzmir İl Eş Başkanlığı görevini yürüttü.
 
 
 
Mahmut Celadet Gaydalı Kimdir ?
İnşaat Yüksek Mühendisi
 
Doğum Tarihi/Yeri: 01.06.1951-Gayda(BİTLİS)
Baba Adı: Abidin İnan
Ana Adı: Fatma Reşide
 
Eğitim:
 
1975 Lisans İnşaat Mühendisliği Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ankara
1977 Yüksek Lisans (Master) New Castle University İngiltere
 
Deneyim:
 
Yurt içi ve yurt dışında çeşitli şantiyelerde boru hatları, bina ve alt yapı inşaatlarında planlama, dizayn, kalite kontrol koordinasyonlarından sorumlu proje müdürlüğü görevi yaptım.
 
Çalışılan Yerler:
 
Saha mühendisi olarak
Cleveland Bridge& Engineering Company İngiltere(enerji santrali inşaatı)
YSE Van ve Hakkari bölge müdürlüklerinde
Tekfen A.Ş-Ceyhan Irak-Türkiye petrol boru hattı Ceyhan şantiyesi terminal ve depolama tesisleri bağlantı inşaatında çalıştım.
Shell-Diyarbakır Diyarbakır petrol sahaları inşaat ve alt yapı projelerinde görev aldım(1979-1984).
PDO(Petroleum Development Oman-Muscat Umman Sultanlığı) proje müdürlüğü ve proje koordinatörlüğü görevlerini üstlendim(1984-1988).
Shell-Diyarbakır Diyarbakır petrol sahalarının tüm inşaat ve alt yapı projelerinden sorumlu bölüm başkanlığı yaptım(1988-1991).
Müteahhit: (1991-1995) tarihleri arasında serbest müteahhitlik yaptım.
Müdür Yardımcısı: (1995-2004) tarihleri arasında Halk Bankası Genel Müdürlük binası şantiyesi kontrollük teşkilatında müdür yardımcısı olarak görev aldım.
Araştırmacı: (2004-2006) İller Bankası Genel Müdürlüğü Uluslararası İlişkiler bölümünde Dünya Bankası kredili alt yapı projelerinde proje yönetim biriminde görev aldım.
Saha Müdürü: (2006-2009) Pemi Şelmo Petrol Üretim sahasında saha müdürü olarak görev aldım.
Çiftçi: (2009- ) bu tarihten itibaren emekli oldum Gayda Çiftliğinde çiftçilikle uğraşmaktayım.
Medeni Durumu: Evli ve iki çocuk babasıyım.
Lisan: Kürtçe, İngilizce, Türkçe lisanlarına iyi derecede vakıfım.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.