Losev

HDP 3 Ağustos’ta Kadıköy’e Çağırdı

Videoyu Aç HDP 3 Ağustos’ta Kadıköy’e Çağırdı
A
a

HDP, Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş için 3 Ağustos Pazar günü Kadıköy’de düzenlenecek mitinge katılım çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’ın seçim çalışmaları kapsamında 3 Ağustos 2014 Pazar günü saat 16.00′da Kadıköy’de düzenleyeceği mitinge katılım çağrısı yaptı.
Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’ın seçim çalışmaları kapsamında HDP İstanbul İl Örgütü basın toplantısı düzenlendi.
Basın toplantısına HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Şamil Altan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İstanbul İl Eşbaşkanı Emrullah Bingül ve HDP bileşenleri katıldı.
“Bizimle birlikte olmaya”
Toplantıdda ilk sözü alan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Şamil Altan Cumhurbaşkanlığı seçiminin geçen on yılın hesabının yapılması bakımından önemli olduğunu belirtti.
“Çünkü ilk defa bir Cumhurbaşkanı ülkede halk tarafından seçiliyor. Bu yeni bir şey, alışkın olmadığımız bir şey. Ama bundan çok daha önemlisi halklarımızın çıkarlarını temsil eden, bütün ezilenlerin umutlarını ve hayallerini temsil eden, kadınların gençlerin, Ermenilerin, Süryanilerin, Alevilerin, Kürtlerin kurtuluş mücadelesinin bütün enerjisini ve birikimini temsil eden bir adayla seçime katılıyoruz. Bu, Kürdistan ve Türkiye tarihinde ilk defa bir şans ortaya çıkıyor bizler açısından. Bunu çok iyi değerlendirmek durumundayız.
“Ne var ki ilk defa halkın önüne çıkacak adaylar bu seçimde olacak ama gerçekten bir seçim yapma olanağı içerisinde midir? Böyle bir olanak var mıdır? Bizce bilgilenme hakkının olmadığı bilgilenmenin özgür olmadığı adaylar hakkında, adayların programı, gelecek tasavurları hakkında bilgilenme şansının çok sıkı olduğu ortamda böyle bir seçimde halkın özgürce oy verebilmesi mümkün değil.
“3 Ağustos’ta Kürtleri, Türkleri, Ermenileri, Alevileri, Süryanileri ve Arapları; bütün ezilenleri, işçileri ve emekçileri, memurları, öğretmenleri Kadıköy’de saat 16.00′da bizimle birlikte olmaya çağırıyorum.”
“Halkla buluşturacağız”
DBP İstanbul İl Eşbaşkanı Emrullah Bingül ise Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş’ı 3 Ağustos’ta yüz binleri bir araya getirecek şekilde halkla buluşturacağız dedi.
“Çünkü yüz bini bir araya getirdiğimizde 10 Ağustos’ta sandığa yansımasını da çok net sonuçları elde etme şansımız olacak.
“Emeçiler, Türkler, Kürtler, Yahudiler, Ermeniler, kadınlar, gençler, Aleviler, Sünniler ülkedeki bütün inanç ve kimliklerin orada buluşarak Türkiye ve Kürdistan halklarına büyük bir barış ve özgürlük çağrısını Selahattin Demirtaş’ın etrafında ortaya koyacaklarını birlikte göreceğiz.
“Egemenler korkmaya başladılar, başta Erdoğan olmak üzere, bu korkularını derinleştirmek, bu korkularını büyütmek bizlerin elindedir, halkların elindedir. Herkesi Kadıköy Meydanı’na bu korkuyu daha da derinleştirmek üzere mitinge çağırıyoruz.”
HDP Kadın Meclisi üyesi Gülseren Pusatlıoğlu da, “Bu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bizi eve hapseden değil, çoluk çocuk doğurmaya değil kadını özgürleştiren, kadının eşitliğinden yana olan, kadınların yanında yürüyeceğine söz veren Selahattin Demirtaş’la biz kadınlar Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılıyoruz” diye konuştu.



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.