Losev

Halit Yetkin: Yeni Yıla Girerken

Videoyu Aç Halit Yetkin: Yeni Yıla Girerken
A
a

Her gelen yeni yıl hem hüznü barındırır içinde hem umudu. Kimi insanlar yeni yıla büyük bir umutla ve mutlulukla girmeyi tahayyül ederken kimileri de karamsar duygular içerisinde umutsuz ve hüzünlüdür.

Aslında insanoğlunun bulunduğu bu iki duruma baktığımızda bu iki durumun birbirleriyle yakın ilişki içerisinde olduğunu görürüz.

Umutsuz ve hüzünlü olan kişiler geçen yıl içerisinde sevdiklerinden bir, ikisini kaybetmiştir. Gidenlerin bıraktığı hatıralar sürekli olarak kalanların gözlerinde canlanır. Bu yüzden yakınını kaybeden kişiler yeni yıla hüzünlü girer. Umutlu ve mutlu olan kişiler ise geçen yıl içerisinde sevdikleriyle beraber olup dert, tasa ve kaygıdan uzak bir şekilde yaşıyordur. Bu kişiler yeni yıla umutla girer.

Tabiat kanunları gereği çevremizde, ailemizdeki sevdiklerimizi kaybederiz. Yine bu kanunlar gereği çevremize, ailemize yeni fertler katılır. Bir yandan yakınımızı kaybetmenin verdiği acıyla üzülüyorken diğer yandan ailemize yeni katılanlarla neşeleniyoruz. İnsan olarak yaşadığımız bu iki zıt duygunun bir düzenleyici tarafından birbirini tamamladığını bariz bir şekilde görebiliriz.

Bana göre nasıl ki yeni bir güne umutlu bakıyorsak, yeni bir haftaya, aya umutlu bakıyorsak, yeni yıla da umutlu bakmamak için hiç bir neden yok. Varsın başımızda bir sürü dert, keder veya uğursuzluk olsun. Hiç önemli değil. Bir kapıyı kapatan diğer bir kapıyı açar.

Yeni yılın sevdiklerimize, dostlarımıza, bizlere, her daim mutluluk ve huzur getirmesi dileklerimle tüm insanların ve edebiyat camiasının yeni yılını kutlar başarı dileklerimle saygılar sunarım.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.