Losev

Güroymak Köylerinde Sağlık Taraması Yapıldı

A
a

Bitlis Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) üyesi doktorlar, belirledikleri köylerdeki hastaların ayağına giderek dertlerine derman olmaya devam ediyor.

Haftanın beş günü hastanede çalışarak birçok vatandaşın derdine derman olan fedakar doktorlar, hafta sonları ise hastaneye gelemeyen hastaların ayağına giderek dertlerine derman oluyor. Tamamen ücretsiz ve gönüllü olarak haftanın bir gününü köylerdeki hastalara ayıran doktorlar, bir yandan köylerdeki hastaları evlerinde ziyaret ederek sağlık taramasından geçiriyorlar, bir yandan da durumu ciddi olanları hastanelere yönlendiriyorlar. Gösterdikleri fedakarlık örneğiyle takdir toplayan doktorlar, bu şekilde doğunun en ücra köylerinde yaşayan vatandaşların sağlık hizmetlerinden faydalanmalarını sağlıyor. Bu hafta yapılan sağlık taraması kapsamında Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Günkırı beldesine giden fedakar doktorlar, Günkırı Belediyesi tarafından verilen kahvaltının ardından burada hem sağlık taraması yaptı hem de köylüleri hastalıklar konusunda bilgilendirdi.
 
Değişik branşlardaki doktorlarla birlikte bu hafta sağlık taramasında 15. yer olan Günkırı beldesinde sağlık taraması yaptıklarını belirten Bitlis Sağlık Mensupları Derneği Başkanı Mustafa İkizek, gönüllü doktorlarla birlikte beldede hem sağlık taraması yaptıklarını hem de hastalıklar konusunda bilgilendirdiklerini söyledi. Doktorlarla birlikte her hafta cumartesi günü önceden belirledikleri bir köye giderek hastaları evlerinde ya da köydeki belirli yerlerde ziyaret ettiklerini anlatan İkizek, yapılan işin tamamen Allah rızası için yapıldığını belirtti. Doktorların tamamen kendilerinden fedakarlık ederek ve gönüllü olarak köylerde sağlık taramasını gerçekleştirdiğini kaydeden Dr. İkizek, "Amacımız doktor arkadaşlarımızla birlikte tedavi için hastaneye gelemeyen ya da maddi imkansızlıklardan gelme imkanı bulmayan hastaların bizzat ayağına giderek onları evlerinde, köylerinde muayene etmektir. Bunun yanında bir yandan sağlık taramamızı gerçekleştirirken bir yandan da köyde tedavisi mümkün olmayan hastaları sağlıklı şekilde hastaneye yönlendiriyoruz" dedi. Yaptıkları hizmeti tamamen ücretsiz ve beklentisiz bir şekilde yaptıklarına vurgu yapan İkizek, "Bu işi sadece Allah rızası için yapıyoruz. Hastaların duası bize yetiyor. Bu işi yapmak bize gerçekten mutluluk ve huzur veriyor. Amacımız il merkezine bağlı köyler ve ilçelerimize bağlı tüm köylerde sağlık taraması yaparak bütün hastalara yardımcı olmaktır. Bu niyetle yola çıktık. Biz elimizden geldiğince hastalarımızın ayağına gitmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
 
"BELDEDEKİ KADINLARIN ÇOĞUNDA GUATR HASTALIĞI TESPİT EDİLDİ"
 
Yaptıkları sağlık taramasının ardından beldede yaşayan kadınların büyük çoğunluğunda guatr hastalığı olduğunu tespit ettiklerini açıklayan Mustafa İkizek, sorunun iyotsuz tuz kullanımında kaynaklandığını belirtti.
 
İkizek, "Bunun bir nedeni de iyot eksikliğidir. İyotlu tuz tüketiminin az olduğu yörelerde hala sıkça bu hastalıkla karşılaşıyoruz. Bu beldede kadınların büyük çoğunluğunda yapılan tetkikler neticesinde guatr hastalığı tespit edildi. Bizde belde halkını iyotlu tuz tüketilmesi ve yapılması gerekenler, tedavi ve takip süreci ile ilgili bilgilendirdik" şeklinde konuştu.
 
Günkırı Belediye Başkanı Şerefeddin Sencer ise, kendilerinden fedakarlık yaparak beldede sağlık taraması yapmaya gelen sağlık mensuplarına teşekkür etti. Yapılan hizmetin önemine vurgu yapan Başkan Sencer, "Allah fedakar doktorlarımızdan razı olsun. Beldemizdeki özellikle yaşlılarımızın ve diğer hastalarımızın tek tek dertlerini dinlediler. Dertlerine derman oldular. Haftanın beş günü hastanede bize hizmet veren doktorlarımız bugünde beldeye gelip hastalarımızı tedavi ettiler. Kendilerinden fedakarlık yapıp bize sağlık hizmeti sunan doktorlarımıza beldemiz adına şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
 
Köylüler de, sağlık hizmetini ayaklarına kadar getiren fedakar doktorlara teşekkür ettiler.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.