Losev

Fedaral Kürdistan'da Seçim Heyecanı Başladı

A
a

Federal Kürdistan Bölgesi'nde 21 Eylül günü yapılacak olan parlamentonun özel seçimleri başladı.

Federal Kürdistan Bölgesi'nde 21 Eylül günü yapılacak olan parlamento seçimlerinde peşmerge ve asayiş güçlerinin oy kullanması için düzenlenen özel seçimler bugün saat 07.00'de başladı.
 
Özel seçimler saat 19.00'a kadar devam edecek. Oy kullanımında ilk defa elektronik sistemin kullanılacağı parlamento seçimlerinde, elektronik sistem bugünkü özel seçimlerde denendi. Hewler'deki seçim merkezlerinde elektronik sistem yaklaşık iki saat durdu. Bu durum seçim sandıklarının önünde izdihama neden oldu. 
 
Sandık görevlilileri, elektronik sistemin durmasının dışında isimler konusunda da bir takım sorunların yaşandığına işaret etti. Sandık görevlileri, "Elektronik sistemin birkaç saat durmasının dışında isimlere ilişkin bazı sorunlar yaşandı. Bazılarının isim ve soy isimleri bir birini tutuyordu. Bundan dolayı isimleri tutanların kimlik ve erzak kağıtlarını istedik. Dede isimleri ve diğer bilgileriyle karşılaştırdıktan sonra ancak netleştirdik" dedi. 
 
Irak Yüksek Seçim Kurulu, elektronik sistemin hala tam hazır olmadığı, her kişinin oylaması esnasında yaklaşık bir dakika gecikmeye neden olduğu, bundan dolayı da seçimlerde izdihamın yaşanabileceğine dair açıklama yapmıştı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.