Losev

Durer'den Engelliler Derneğine Ziyaret

A
a

Bayramın 4. Günü Bitlis Engeliler Derneğini ziyaret eden Beşminare Akademi Fikir ve Düşünce Topluluğu Başkanı Serdar Durer engeliler ile bir süre sohbet etti.

Engellilerin sorunlarını dinleyen Durer şunları ifade etti; bizlerde birer engelli adayıyız. Ancak acıdır ki bunu bile bile engellilerimize sevgide, şefkatte, ilgide, muhabbette eksik kalıyoruz.

Kısa adı ASİBED olan “Artık Saklanmak İstemiyorum Bitlis Engelliler Derneği” kurulduğu günden bu yana ilimizdeki engelli vatandaşlarımızın her türlü sorunlarını, sıkıntılarını gündeme getirme ve çözüme ulaştırma noktasında çok önemli işleri başardığını görüyoruz. ASİBED’in Başkanı Bayram Tutgaç’ın şahsında tüm yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyor, başarı ve kolaylıklar diliyorum. Tüm engellilerimizin bayramlarını içtenlikle kutluyor, huzur dolu nice bayramlar diliyorum. Ayrıca ASİBED’in bulunduğu yerin çatısı yapılırsa ben ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım bu merkezin tüm iç ve dış boyasını kendimiz boyaları alıp getirip boyayacağız. Dedi.
 
ASİBED Başkanı Bayram Tutgaç ise şunları söyledi; ziyaretinden memnuniyet duyduğumuz Serdar Durer beyin biz engellileri unutmayıp bayram ziyaretinde bulunması ben ve dernekteki engelli arkadaşlarımı mutlu etmiştir. Sivil toplum örgütlerinin bu tür ziyaretleri dayanışma acısından önemlidir. Serdar bey aynı zamanda yazar olduğu için ziyaretlerinde engellilerin istihdamı üzerine konuşup, sorunlarımızı kaleme almalarını ve gündeme getirmelerini talep ettik.

Bitlis’te ki engellilerin resmi ve özel hizmet alımlarında daha aktif olmalarını ve engellilerimize daha çok görev verilmesi gerektiğini dile getirdik. Devlet kurumları işçi ve özel hizmet alımlarında engellileri göz ardı etmeyerek daha duyarlı olmalı, istihdam noktasında engellilere daha çok kontenjan verilmelidir. Kendi ayakları üzerinde duran bir engelli sağlam insanlardan daha verimli ve işine sadık olunabileceğini herkese gösterecektir. Bunun yanında derneğimizin bulunduğu yer sağlık açısından uygun durumda değil. Bulunduğumuz yerin sorunları var. Bu sorunlarımızın çözümü için yetkililerden daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Şeklinde konuştu.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.