Losev

Durer: Darbeciler Mısır’da Alçaklığa Devam Ediyorlar

A
a

Beşminare Akademi Fikir ve Düşünce Topluluğu Başkanı Serdar Durer Mısır’da son günlerde devam eden katliamla ilgili bir açıklama yaptı.

Durer yaptığı açıklamada şunları ifade etti; darbeci General Sisi ile geçici Başbakan Hazem El-Beblavi’nin çeşitli güç odakları ile hareket edip kendi insanlarına karşı sürdürdükleri tutumun tarifi kısaca alçaklıktır.

Mısır’da katledilen binlerce Müslüman’ın kanını döken bu alçaklar akıttıkları bu kanda boğulacaklardır. Dökülen gözyaşlarının hadi hesabı olmamasına rağmen Dünya buna sessiz kalıyor. Merhametsizliğin had safhaya tırmandığı bu konuda bütün Dünya ülkeleri topyekûn seferber olmalı, Mısır halkının yaralarını sarma çabası hâkim olmalıdır. 

 
Mağdur ve mahzun İslam coğrafyasının sesi artık arşı alaya ulaştı. Bu sesi duyamamak için sağır, görmemek için kör olmak gerekiyor. Filistin’de, Suriye’de ya da İslam coğrafyasının bir başka ülkesinde yaşanılan kaos ortamı, gerilimler ve çatışmalar münferit birer olay olarak değerlendirilemez. Genelde İslam coğrafyasının birçok yerinde, özelde Mısır’da yaşanan kaos ortamı Büyük Ortadoğu Projesinin işletilmesinden başka bir şey değildir. İslam coğrafyasındaki tüm Müslümanları ümmet olmanın şuuru ile hareket etmeye davet ediyoruz. 
 
Bu katliam esnasında hayatını kaybeden sivil ve masum insanlara Allah’tan rahmet, kardeş Mısır halkına başsağlığı diliyorum. Şeklinde konuştu. 
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.