Losev

Diyarbakır'da oturma eyleminde 4 Bitlis'li ailede var

Videoyu Aç Diyarbakır'da oturma eyleminde 4 Bitlis'li ailede var
A
a

Çocuklarının kaçırılmasında HDP’nin aracı olduğunu iddia eden Diyarbakır annelerinin, partinin il binası önündeki oturma eylemi sürüyor.

HDP’nin aracı olduğunu söyleyen Diyarbakır anneleri arasında 4 Bitlis'li ailede var.

HDP önündeki ailelerden HDP için suç duyurusu 

Diyarbakır’da oturma eylemi yapan aileler, çocuklarının kaçırılmasından sorumlu oldukları ve kendilerini tehdit ettikleri gerekçesiyle HDP İl Başkanlığı hakkında suç duyurusunda bulundu. 

- Bitlis'te eşinden boşanan Saliha Mert (42), 2015 yılında dağa kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Yetiş Top (23) için 13 Eylül günü Diyarbakır'a gelip oturma eylemine katıldı.

- Bitlis'ten gelen Ubeydullah Yolaçan, 5 yıldır haber alamadığı oğlu Çetin (31) için 14 Eylül'de Diyarbakır'a geldi. Baba Yolaçan, gelini Gülcemal, torunları Ecrin ve Abdulsamet ile birlikte oturma eylemine katıldı.

- Bitlis'in Mutki ilçesinden gelen Hurinaz Omay (83), 24 yıldır dağa kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Rıfat (43) için 14 Eylül'de oturma eylemine katıldı.

- Bitlis'ten gelen Fadıl Kılıç, Ahlat Üniversitesi öğrencisiyken 3 yıl önce dağa kaçırıldığını öne sürdüğü oğlu Faruk için (25) 14 Eylül'de oturma eylemine katıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.